RELACIÓ DE PLATS SEGONS EL TIPUS DE CUINA

Classificació  de les receptes segons un criteri diferent al de l'índex general: amb fruites, d'altres cultures,  de bufet, de celebració, de temporada (de tardor, dels darrers dies, de Quaresma, de Pasqua...),  de carmanyola, familiar i cedides per altres famílies.
No hi són totes  i n'hi ha  que es repeteixen. 

Pitjant damunt cada nom es pot accedir a la recepta.


CUINA AMB FRUITES
Té la fruita com a ingredient o  complement principal


PLATS SALATS


PLATS DOLÇOS



CUINA D'ALTRES CULTURES
Pertany originàriament a altres cultures i de vegades ha esdevingut molt coneguda.

Arròs xinès (La Xina)
Bullabessa (Occitània)
Filet mignon (França)
Gemes (Àvila)
Melé suflé (França)
Motlle de sandvitx (Anglaterra)
Pasta a la Norma (Sicília)
Sopa de ceba (França)
Tallarines amb fuet (Itàlia)
Tàrtar de salmó (Cuina nòrdica)
Tàrtar de vedella (Cuina nòrdica)





CUINA DE BUFET(només plats salats)
Adequada per fer amb certa antelació,  per a moltes racions i bona tant freda com teba


Albergínies farcides
Albergínies farcides de verdura
Arengada torrada
Bacallà esqueixat
Baguet farcida
Coca d'albergínia i de tomàtiga
Coca de ceba
Coca de verdura i arengada
Coca de verdura i moixó
Cocarrois de ceba
Creps de salmó
Croquetes de pollastre
Ensalada amb salmó fumat
Ensalada de maduixes i parmesà
Ensalada de pollastre i pinya
Ensalada de pollastre rostit
Ensalada russa i Ensalada russa especial
Escabetx de mussola
Filet de proc a la sidra
Filet de porc farcit
Flam d'albergínia
Flam de peix
Freixura
Frit mariner
Llom amb fruita i vi
Melicotons farcits
Motlle de sandvitx
Paté de tomàtigues seques
Petit rosbif
Picades de formatge de cabra i albercocs
Polpettone (pastís de carn)
Púding de carabassó i gambes
Rotllets de primavera
Sangria (de Sant Rafel)
Tombet
Trempó
Trempó d'hivern
Trio de canapés
Tronxols de bleda arrebossats
Vianda freda




CUINA FAMILIAR
RECEPTES CEDIDES PER ALTRES FAMÍLIES
Explicades per amics i amigues.

Albergínies al forn (Catalina Pons, Felanitx)
Albergínies amb llet (Caterina Sancho, Artà)
Albergínies gratinades (Rosa Juan, Felanitx)
Arròs farcit (Can Massutí-Sureda, Felanitx)
Arròs negre (o gris) (Francisca Mascaró, València)
Bacallà a la crema (Can Massutí-Sureda, Felanitx)
Calamar amb salsa (pca-pica) (Antònia Monserrat, Felanitx)
Cassola de peix (Can Massutí-Sureda, Felanitx)
Coca d'albercoc (Antonia Monserrat, Felanitx)
Coca magdalena amb taronja (I) (Catalina Valens - Catalina Alosa, Felanitx)
Coques bambes de Nadal (Apol·lònia Nicolau, Felanitx)
Costelles amb suquet agre (Can Massutí-Sureda, Felanitx)
Cuixa de xot amb patates i moniatos (Francisca Nicolau, Felanitx)
Ensalada russa especial (Francisca Cler, Felanitx)
Espàrecs torrats amb pa amb oli (Jaume Barceló Mula, Felanitx)
Filet de porc agredolç (Margalida Rosselló, Felanitx)
Filet de porc amb ceba confitada (Francisca Nicolau, Felanitx)
Fricandó (Àngels Oliver, Felanitx)
Fulles de llimonera (LLuïsa Planas, Palma)
Granissat de llimona (LLuïsa Planes, Palma)
Illes flotants (Francisca Juan, Felanitx)
Licor d'arboces (Bartomeu Mestre, Balutxo, Felanitx)
Màxima (d'albergínia) (Margalida Rosselló, Felanitx)
Melicotons farcits (Antònia Monserrat, Felanitx)
Molls farcits (Miquela Sureda, Felanitx)
Paté de tomàtigues seques (Apol·lònia Monserrat, Felanitx)
Picades d'abella (Maria Antònia Mora, Manacor)
Picornells saltats amb gambes i cuixot (Rafel Morro, Pollença)
Plàtans amb xocolata (Margalida Adrover - Delorga, Portocolom)
Sopa amb ous (Plat de Quaresma) (Can Massutí-Sureda Felanitx)
Sopa composta (Joan Rosselló-Saboner, Felanitx)
Sopes d'all cremat amb figues (Margalida Rosselló, Felanitx)
Tombet remenat (Maria Obrador, Felanitx)
Trempó d'hivern (Tomeu Artigues-Pipiu, Felanitx)
Verdures sofregides (Margalida Tugores, Felanitx)

Comentaris

Entrades populars