RELACIÓ DE PLATS SEGONS EL TIPUS DE CUINA
Classificació de les receptes segons un criteri diferent al de l'índex general: amb fruites, d'altres cultures, de bufet, de celebració, de temporada (de tardor, dels darrers dies, de Quaresma, de Pasqua...), de carmanyola, familiar i cedides per altres famílies.
No hi són totes i n'hi ha que es repeteixen.
Pitjant damunt cada nom es pot accedir a la recepta.
PLATS DOLÇOS
Albergínies al forn (Catalina Pons, Felanitx)
Albergínies amb llet (Caterina Sancho, Artà)
Albergínies gratinades (Rosa Juan, Felanitx)
No hi són totes i n'hi ha que es repeteixen.
Pitjant damunt cada nom es pot accedir a la recepta.
CUINA AMB FRUITES
Té la fruita com a ingredient o complement principal
Té la fruita com a ingredient o complement principal
PLATS SALATS
PLATS DOLÇOS
Coca de maduixes
Coca de pinya natural emborratxada
Coca de tallades o dels darrers dies
Coca magdalena amb taronja
Coca de sant Joan
Codonyat
Confitura de prunes de frare llarg
Dolç de coca, crema, iogurt i fruita
Coca de pinya natural emborratxada
Coca de tallades o dels darrers dies
Coca magdalena amb taronja
Coca de sant Joan
Codonyat
Confitura de prunes de frare llarg
Dolç de coca, crema, iogurt i fruita
CUINA D'ALTRES CULTURES
Pertany originàriament a altres cultures i de vegades ha esdevingut molt coneguda.
Arròs xinès (La Xina)
Bullabessa (Occitània)
Espagueti amb pesto i tomàtigues (Itàlia)
Filet de porc amb curri (Índia)
Melé suflé (França)
Pasta a la "sorrentina" (Itàlia)
Pollastre amb curri (Índia)
Rotllets de primavera (La Xina)
Salsa de mantega per a entrecot (Suïssa)
Sardines marinades (a l'estil de l'areng nòrdic) (Cuina nòrdica)
Sopa de ceba (França)
Tallarines amb fuet (Itàlia)
Tallarines amb fuet (Itàlia)
Tàrtar de salmó (Cuina nòrdica)
Tàrtar de vedella (Cuina nòrdica)
Albergínies farcides
Albergínies farcides de verdura
Arengada torrada
Bacallà esqueixat
Baguet farcida
Coca d'albergínia i de tomàtiga
Coca de ceba
Coca de verdura i arengada
Coca de verdura i moixó
Cocarrois de ceba
Creps de salmó
Croquetes de pollastre
Ensalada amb salmó fumat
Ensalada de maduixes i parmesà
Ensalada de pollastre i pinya
Ensalada de pollastre rostit
Ensalada russa i Ensalada russa especial
Escabetx de mussola
Filet de proc a la sidra
Filet de porc farcit
Flam d'albergínia
Flam de peix
Freixura
Frit mariner
Llom amb fruita i vi
Melicotons farcits
Motlle de sandvitx
Paté de tomàtigues seques
Petit rosbif
Picades de formatge de cabra i albercocs
Polpettone (pastís de carn)
Púding de carabassó i gambes
Rotllets de primavera
Sangria (de Sant Rafel)
Tombet
Trempó
Trempó d'hivern
Trio de canapés
Tronxols de bleda arrebossats
Vianda freda
CUINA DE BUFET(només plats salats)
Adequada per fer amb certa antelació, per a moltes racions i bona tant freda com tebaAlbergínies farcides
Albergínies farcides de verdura
Arengada torrada
Bacallà esqueixat
Baguet farcida
Coca d'albergínia i de tomàtiga
Coca de ceba
Coca de verdura i arengada
Coca de verdura i moixó
Cocarrois de ceba
Creps de salmó
Croquetes de pollastre
Ensalada amb salmó fumat
Ensalada de maduixes i parmesà
Ensalada de pollastre i pinya
Ensalada de pollastre rostit
Ensalada russa i Ensalada russa especial
Escabetx de mussola
Filet de proc a la sidra
Filet de porc farcit
Flam d'albergínia
Flam de peix
Freixura
Frit mariner
Llom amb fruita i vi
Melicotons farcits
Motlle de sandvitx
Paté de tomàtigues seques
Petit rosbif
Picades de formatge de cabra i albercocs
Polpettone (pastís de carn)
Púding de carabassó i gambes
Rotllets de primavera
Sangria (de Sant Rafel)
Tombet
Trempó
Trempó d'hivern
Trio de canapés
Tronxols de bleda arrebossats
Vianda freda
CUINA DE CELEBRACIÓ
Adequada a les festes de Nadal, als aniversaris...
És una selecció subjectiva.
Bacallà amb salsa de tomàtiga i pebres torrats amb variació de mussolina d'all
Bullabessa
Caldereta de llagosta
Cuixa de xot rostida amb patates i moniatos
Flam de peix
Fricandó
Llom amb fruita i vi
Adequada a les festes de Nadal, als aniversaris...
És una selecció subjectiva.
Bacallà amb salsa de tomàtiga i pebres torrats amb variació de mussolina d'all
Bullabessa
Caldereta de llagosta
Cuixa de xot rostida amb patates i moniatos
Flam de peix
Fricandó
Llom amb fruita i vi
Lluç farcit de gambes
Pollastres farcits (freds)
Porcella rostida amb patató (i salsa de magranes agres)
Rap amb gambes
Vianda freda
CUINA DE TEMPORADA
DE TARDOR
Amb ingredients propis de l'època.
Bolets d'alzina amb pebres torrats
Codonyat
Confitura d'arboces
Cuixa de xot rostida amb patates i moniatos
Dinar de llampuga (fideus, torrada, amb pebres)
Pollastres farcits (freds)
Porcella rostida amb patató (i salsa de magranes agres)
Rap amb gambes
Vianda freda
CUINA DE TEMPORADA
DE TARDOR
Amb ingredients propis de l'època.
Bolets d'alzina amb pebres torrats
Codonyat
Confitura d'arboces
Cuixa de xot rostida amb patates i moniatos
Dinar de llampuga (fideus, torrada, amb pebres)
Fetge amb salsa
Sopes seques amb esclata-sangs
Salsa de magranes
DELS DARRERS DIES
Segons la tradició per acomiadar els excessos.
Coca de tallades o dels darrers dies
Greixonera de porc
DE QUARESMA
Amb ingredients associats tradicionalment a la Quaresma.
Arengada torrada
Arròs amb verdura
Coca de verdura i arengada
Col-i-flor al forn amb bacallà
Sopes seques amb esclata-sangs
Salsa de magranes
DELS DARRERS DIES
Segons la tradició per acomiadar els excessos.
Coca de tallades o dels darrers dies
Greixonera de porc
DE QUARESMA
Amb ingredients associats tradicionalment a la Quaresma.
Arengada torrada
Arròs amb verdura
Coca de verdura i arengada
Col-i-flor al forn amb bacallà
DE PASQUA
Tradicionalment s'elabora en aquestes dates.
Coca amb sucre
Confitura d'ametlla
Crema de xocolata amb avellanes per a rubiols
Freixura de Pasqua
Panades
Rubiols
Tradicionalment s'elabora en aquestes dates.
Coca amb sucre
Confitura d'ametlla
Crema de xocolata amb avellanes per a rubiols
Freixura de Pasqua
Panades
Rubiols
CUINA FAMILIAR
Les receptes de la nostra família. (No exclusives)
PLATS SALATS
Albergínies farcides
Albergínies farcides amb salsa de tomàtiga
Arròs de peix
Arròs sec de peix
Bistecs amb salseta verda
Boquers fegits
Brou de pollastre
Bullabessa
Burballes
Calamars amb julivert
Caldereta de llagosta
Canelons de carn
Carxofes negres mullades
Caragols cuinats
Cassola
Ciurons trempats
Col trempada
Cocarrois de verdura
Dinar de llampuga (fideus, torrada i amb pebres)
Escabetx de mussola
Estrigassons ofegats
Fava parada
PLATS SALATS
Albergínies farcides
Albergínies farcides amb salsa de tomàtiga
Arròs de peix
Arròs sec de peix
Bistecs amb salseta verda
Boquers fegits
Brou de pollastre
Bullabessa
Burballes
Calamars amb julivert
Caldereta de llagosta
Canelons de carn
Carxofes negres mullades
Caragols cuinats
Cassola
Ciurons trempats
Col trempada
Cocarrois de verdura
Dinar de llampuga (fideus, torrada i amb pebres)
Escabetx de mussola
Estrigassons ofegats
Fava parada
Macarrons
Molls amb salsa
Ous amb tomàtiga i espàrecs
Paella
Pa i talec torrat
Panades
Pastanagó envinagrat
Patates viudes
Peix al forn
Peus de porc
Pollastre amb ceba
Pollastres farcits (freds)
Porcella rostida amb patató ( i salsa de magranes agres)
Rap amb gambes
Remolatxa trempada
Sangria (de Sant Rafel)
Sopes de peix
Sopes seques amb esclata-sangs
Tallarines amb fuet
Tomàtigues seques
Tronxos de bleda arrebossats
Vianda freda (fiambre de pollastre)
PLATS DOLÇOS
Coca amb sucre
Coca de pinya natural emborratxada
Coca magdalena amb taronja (II)
Codonyat
Confitura d'ametlla
Dolses de bescuit amb suc de taronja
Macedònia de fruita
Melé suflé
Merengues
Moniatos torrats al forn
Pa moixó
Rubiols
Molls amb salsa
Ous amb tomàtiga i espàrecs
Paella
Pa i talec torrat
Panades
Pastanagó envinagrat
Patates viudes
Peix al forn
Peus de porc
Pollastre amb ceba
Pollastres farcits (freds)
Porcella rostida amb patató ( i salsa de magranes agres)
Rap amb gambes
Remolatxa trempada
Sangria (de Sant Rafel)
Sopes de peix
Sopes seques amb esclata-sangs
Tallarines amb fuet
Tomàtigues seques
Tronxos de bleda arrebossats
Vianda freda (fiambre de pollastre)
PLATS DOLÇOS
Coca amb sucre
Coca de pinya natural emborratxada
Coca magdalena amb taronja (II)
Codonyat
Confitura d'ametlla
Dolses de bescuit amb suc de taronja
Macedònia de fruita
Melé suflé
Merengues
Moniatos torrats al forn
Pa moixó
Rubiols
RECEPTES CEDIDES PER ALTRES FAMÍLIES
Explicades per amics i amigues.Albergínies al forn (Catalina Pons, Felanitx)
Albergínies amb llet (Caterina Sancho, Artà)
Albergínies gratinades (Rosa Juan, Felanitx)
Arròs farcit (Can Massutí-Sureda, Felanitx)
Arròs negre (o gris) (Francisca Mascaró, València)
Bacallà a la crema (Can Massutí-Sureda, Felanitx)
Calamar amb salsa (pca-pica) (Antònia Monserrat, Felanitx)
Cassola de peix (Can Massutí-Sureda, Felanitx)
Coca d'albercoc (Antonia Monserrat, Felanitx)
Coca magdalena amb taronja (I) (Catalina Valens - Catalina Alosa, Felanitx)
Bacallà a la crema (Can Massutí-Sureda, Felanitx)
Calamar amb salsa (pca-pica) (Antònia Monserrat, Felanitx)
Cassola de peix (Can Massutí-Sureda, Felanitx)
Coca d'albercoc (Antonia Monserrat, Felanitx)
Coca magdalena amb taronja (I) (Catalina Valens - Catalina Alosa, Felanitx)
Coques bambes de Nadal (Apol·lònia Nicolau, Felanitx)
Costelles amb suquet agre (Can Massutí-Sureda, Felanitx)
Cuixa de xot amb patates i moniatos (Francisca Nicolau, Felanitx)
Ensalada russa especial (Francisca Cler, Felanitx)
Espàrecs torrats amb pa amb oli (Jaume Barceló Mula, Felanitx)
Filet de porc agredolç (Margalida Rosselló, Felanitx)
Filet de porc amb ceba confitada (Francisca Nicolau, Felanitx)
Fricandó (Àngels Oliver, Felanitx)
Fulles de llimonera (LLuïsa Planas, Palma)
Costelles amb suquet agre (Can Massutí-Sureda, Felanitx)
Cuixa de xot amb patates i moniatos (Francisca Nicolau, Felanitx)
Ensalada russa especial (Francisca Cler, Felanitx)
Espàrecs torrats amb pa amb oli (Jaume Barceló Mula, Felanitx)
Filet de porc agredolç (Margalida Rosselló, Felanitx)
Filet de porc amb ceba confitada (Francisca Nicolau, Felanitx)
Fricandó (Àngels Oliver, Felanitx)
Fulles de llimonera (LLuïsa Planas, Palma)
Licor d'arboces (Bartomeu Mestre, Balutxo, Felanitx)
Màxima (d'albergínia) (Margalida Rosselló, Felanitx)
Melicotons farcits (Antònia Monserrat, Felanitx)
Molls farcits (Miquela Sureda, Felanitx)
Paté de tomàtigues seques (Apol·lònia Monserrat, Felanitx)
Picades d'abella (Maria Antònia Mora, Manacor)
Picornells saltats amb gambes i cuixot (Rafel Morro, Pollença)
Màxima (d'albergínia) (Margalida Rosselló, Felanitx)
Melicotons farcits (Antònia Monserrat, Felanitx)
Molls farcits (Miquela Sureda, Felanitx)
Paté de tomàtigues seques (Apol·lònia Monserrat, Felanitx)
Picades d'abella (Maria Antònia Mora, Manacor)
Picornells saltats amb gambes i cuixot (Rafel Morro, Pollença)
Plàtans amb xocolata (Margalida Adrover - Delorga, Portocolom)
Sopa amb ous (Plat de Quaresma) (Can Massutí-Sureda Felanitx)
Sopa composta (Joan Rosselló-Saboner, Felanitx)
Sopes d'all cremat amb figues (Margalida Rosselló, Felanitx)
Sopa composta (Joan Rosselló-Saboner, Felanitx)
Sopes d'all cremat amb figues (Margalida Rosselló, Felanitx)
Tombet remenat (Maria Obrador, Felanitx)
Trempó d'hivern (Tomeu Artigues-Pipiu, Felanitx)
Verdures sofregides (Margalida Tugores, Felanitx)
Trempó d'hivern (Tomeu Artigues-Pipiu, Felanitx)
Verdures sofregides (Margalida Tugores, Felanitx)

Comentaris
Publica un comentari a l'entrada