Filet de porc amb salsa de tomàtiga



A l'enllaç següent: LLENGUA: ELS NOMS CORRECTES DE LES PECES DE CARN

Sent una recepta molt corrent i sense complicacions és molt gustosa i ens agrada molt. Ja he dit en altres ocasions que ens agrada tot allò que té tomàtiga. Això ens ve de família. Aprofitant l'empotada durant l'estiu aquesta és la recepta d'hivern:

Ingredients:

Un filet de porc de bona mida
Un pot gros de tomàtiga en conserva casolana
Unes cullerades de farina
Un all
Oli d'oliva
Sal i pebre
(opcional un poc d'alfabeguera seca)

Procediment:

Preparam els ingredients. 
Degotam la tomàtiga de l'excés d'aigua.
Tallam el filet en trossos rodons i no gaire gruixats i els salpebram.



Capolam la tomàtiga amb el túrmix.

Enfarinolam la carn lleugerament i la fregim amb oli abundant. Només ha d'agafar color.



La deixam degotar en un paper de cuina i la reservam.



Colam una part de l'oli i el posam en una altra cassola.
Hi abocam la tomàtiga triturada, l'all pelat i en trossets, sal, pebre i un poc d'alfabeguera.



Feim coure la salsa fins que s'ha reduït un poc i hi afegim la carn.



Ho feim coure tot plegat fins que trobam que és ben cuit i que la salsa s'ha espessit.

L'acompanyament ideal és la patata fregida però avui l'hem preferida bullida.



Comentaris

Entrades populars