PRESENTACIÓ: El perquè del nom i del blog



Som n'Aina Maria Mestre Julià,  en el moment d'iniciar aquest blog gairebé exprofessora de llengua i literatura, amb  certa  nostàlgia anticipada i amb temps per endavant i em ve de gust continuar en contacte  amb els meus interessos de sempre barrejats amb un altre tema que m'atreu de cada vegada més, la cuina.

Fa estona que tenc ganes de moure'm per un blog que hi estigui relacionat

A l'hora de parlar del nom cercava alguna paraula que representàs el tres interessos que m'animen a encetar -lo: les paraules, m'agrada manejar-les, escriure; la cuina, m'agrada menjar i elaborar receptes; i els records, m'agrada pensar en tot el meu passat familiar.

Així gaudiré, per una part, d'explicar i comentar receptes, d'utilitzar paraules de vegades noves i de vegades antigues, que estan a punt de desaparèixer o que només deim a Felanitx o a ca nostra.

Gaudiré també, d' experimentar i comprovar alguns plats familiars i altres de nous per compartir-los i d'explicar sensacions afegides al fet de cuinar i tastar menjues.

I gaudiré, finalment, de fer cas a aquells que ja no hi són, recopilant plats que menjàvem a ca nostra i que ja no menjam o plats que encara cuinam i que conserven la peculiaritat que, com a totes les famílies, els singularitza.

Xocolatera és una bona paraula. Hi coincideixen el meu mal nom familiar i un element gastronòmic. És el malnom de la meva família paterna. El meu repadrí, Antoni Pou, el primer Xocolater, va tornar del servei militar a finals del segle XIX i va obrir una xocolateria a la vila, al carrer Major de Felanitx. No era una xocolateria com ara entenem el terme. Era una casa normal amb un taulell on despatxava la xocolata que ell elaborava a partir del cacau que es feia dur. Mon pare se'n recordava molt bé. Allò era "Bocatto di cardinale", expressió que, en boca seva, significava el màxim plaer gustatiu. Deia que mai no tornà a menjar xocolata tan bona com la que feia el seu padrí.

Vet aquí els meus orígens, la xocolata, que varen iniciar un nom que duraria quatre generacions. Jo en som la quarta i última. Els meus fills, ja no els reconeixen "xocolaters". 
 
I per afegitó és una de les menges dolces que m'agrada més.
Ja em va bé per tots aquests motius batejar el meu blog en femení i amb el nom de Xocolatera.

L'altra qüestió que m'obliga a presentar-me és la meva poca "professionalitat" culinària. No puc donar consells ni lliçons de cap classe, relacionats amb la cuina. No tenc una gran experiència, no he assistit mai a cap curset...
Des de fa molts d'anys, això sí, m'agrada llegir i conèixer receptes. Quan no s'usava ni hi havia Internet, ja comprava una revista mensual "Comer y beber" que trobava molt interessant perquè a més proposava rutes gastronòmiques. Anys després varen proliferar les publicacions de cuina i gastronomia i no en parlem ja des de l'aparició de blogs i pàgines dedicades a aquest tema que m'agrada visitar.

M'ha influït la manera de cuinar de ma mare, interessada sempre per oferir-nos menjars tradicionals combinats amb gusts i experiments nous i per altra part visc acompanyada de gent que agraeix la meva dedicació. Els agrada menjar i tastar.


Per tot això, al mateix temps que n'aprenc,  m'atrevesc, ara que tenc temps, a posar per escrit i a compartir aquesta espècie de curolla amb un objectiu afegit: tenir a mà un recull de receptes que els meus fills puguin consultar en un futur també.

L'única aspiració que hi tenc és entretenir-me i si, de passada, algú el visita,  intercanvia, rectifica  o n'aprofita qualque idea, tot això hi hauré guanyat.
Bon profit!



Comentaris

  1. M'encanta la idea. Esper poder gaudir de la lectura de les diferents receptes, de la història familiar i, si pot ser, d'algun dels plats cuinats. Enhorabona!

    ResponElimina
  2. Molt bona feina, Aina! Déu n'hi do, quines receptes! No sé si m'hi atreviré!
    I això del blog, ho domines!

    ResponElimina
  3. Endavant Aina!
    Moltes felicitats!! Pel teu blog :)
    Molt per compartir,
    Fina

    ResponElimina
  4. Endavant Aina!
    Moltes felicitats!! Pel teu blog :)
    Molt per compartir,
    Fina

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies, Aina, per les receptes i pels comentaris.

    ResponElimina
  6. Oh! No me n'havia adonat del teu blog. M'ha fet molta il·lusió trobar-lo. Enhorabona. Trob que has tengut molt bona idea i que has fet una feinada. M'encanta el teu blog.

    ResponElimina
  7. Enhorabona Aina! M'encanta el teu blog i sobretot la iniciativa de fet-lo. Moltes gràcies per compartir. Força i endavant.

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies. És només un entreteniment. I de passada n'aprenc un poc. Em fas molt contenta de mirar-lo.

    ResponElimina
  9. El primer moment que "tot és quan ha de ser"!!
    Si que sabia del teu bloc però no havia arribat el moment d´obrir-lo...
    Una joia Aina!! Enhorabona i no te cansis. Poder gaudir d´unes receptes "nostres" és un autèntic plaer!!
    Una de les meves passions és la cuina com molt bé saps.
    Gràcies per compartir

    ResponElimina
  10. Ja li he fet una ullada!!! Moltes i bones idees!! Una abraçada ben gran Maria Antònia ❤️❤️

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh! Moltes gràcies. Em fa molta il.lusió que el vagis mirant.

      Elimina
  11. Bon dia! Acab de descobrir aquest blog gairebé per casualitat i no m'he pogut estar de dar-vos l'enhorabona. Un format encantador, amarat d'història i bellesa i unes receptes ben interessants. Gràcies! Aprofit també per convidar-vos a fer un cop d'ull al meu, www.jaescuit.cat, per ventura el trobau interessant...

    Ànims per seguir endavant!
    Toni Mateu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies. Venint de qualcú que no conec encara em resulta més d'agrair. No dubteu que visitaré aquesta pàgina. Gràcies una altra vegada.
      Aina Mestre

      Elimina
  12. Moltes gràcies per aquest blog!
    Visc a l'estranger i de vegades en vé de gust menjar plats de la nostra terra. Les seves receptes m'ajudaran.
    Salut i bona cuina!
    Bel M

    ResponElimina
  13. Moltes gràcies per aquest blog!
    Visc a l'estranger i de vegades en vé de gust menjar plats de la nostra terra. Les seves receptes m'ajudaran.
    Salut i bona cuina!
    Bel M

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per visitar-lo i esper que et sigui un poc útil. Igualment salut i bona cuona!
      Aina

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars