PRESENTACIÓ: El perquè del nom i del blog
Som n'Aina Maria Mestre Julià, en el moment d'iniciar aquest blog gairebé exprofessora de llengua i literatura, amb certa nostàlgia anticipada i amb temps per endavant i em ve de gust continuar en contacte amb els meus interessos de sempre barrejats amb un altre tema que m'atreu de cada vegada més, la cuina.
Fa
estona que tenc ganes de moure'm per un blog que hi estigui relacionat.
A l'hora de parlar del nom cercava alguna paraula que representàs el tres interessos que m'animen a encetar -lo: les paraules, m'agrada manejar-les, escriure; la cuina, m'agrada menjar i elaborar receptes; i els records, m'agrada pensar en tot el meu passat familiar.
A l'hora de parlar del nom cercava alguna paraula que representàs el tres interessos que m'animen a encetar -lo: les paraules, m'agrada manejar-les, escriure; la cuina, m'agrada menjar i elaborar receptes; i els records, m'agrada pensar en tot el meu passat familiar.
Així
gaudiré, per una part, d'explicar i comentar receptes, d'utilitzar
paraules de vegades noves i de vegades antigues, que estan a punt de
desaparèixer o que només deim a Felanitx o a ca nostra.
Gaudiré
també, d' experimentar i comprovar alguns plats familiars i altres
de nous per compartir-los i d'explicar sensacions afegides al fet de
cuinar i tastar menjues.
I
gaudiré, finalment, de fer cas a aquells que ja no hi són,
recopilant plats que menjàvem a ca nostra i que ja no menjam o plats
que encara cuinam i que conserven la peculiaritat que, com a totes
les famílies, els singularitza.
Xocolatera
és una bona paraula. Hi coincideixen el meu mal nom familiar i un
element gastronòmic. És el malnom de la meva família paterna. El
meu repadrí, Antoni Pou, el primer Xocolater, va tornar del servei
militar a finals del segle XIX i va obrir una xocolateria a la vila,
al carrer Major de Felanitx. No era una xocolateria com ara entenem
el terme. Era una casa normal amb un taulell on despatxava la
xocolata que ell elaborava a partir del cacau que es feia dur. Mon
pare se'n recordava molt bé. Allò era "Bocatto di cardinale",
expressió que, en boca seva, significava el màxim plaer gustatiu.
Deia que mai no tornà a menjar xocolata tan bona com la que feia el
seu padrí.
Vet
aquí els meus orígens, la xocolata, que
varen iniciar un nom que duraria quatre generacions. Jo en som la quarta
i última. Els meus fills, ja no els reconeixen "xocolaters".
I
per afegitó és una de les menges dolces que m'agrada més.
Ja
em va bé per tots aquests motius batejar el meu blog en femení i
amb el nom de Xocolatera.
L'altra
qüestió que m'obliga a presentar-me és la meva poca
"professionalitat" culinària. No puc donar consells ni
lliçons de cap classe, relacionats amb la cuina. No tenc una gran
experiència, no he assistit mai a cap curset...
Des
de fa molts d'anys, això sí, m'agrada llegir i conèixer receptes.
Quan no s'usava ni hi havia Internet, ja comprava una revista mensual
"Comer y beber" que trobava molt interessant perquè a més
proposava rutes gastronòmiques. Anys després varen proliferar les
publicacions de cuina i gastronomia i no en parlem ja des de
l'aparició de blogs i pàgines dedicades a aquest tema que m'agrada
visitar.
M'ha
influït la manera de cuinar de ma mare, interessada sempre per
oferir-nos menjars tradicionals combinats amb gusts i experiments
nous i per altra part visc acompanyada de gent que agraeix la meva
dedicació. Els agrada menjar i tastar.
Per
tot això, al mateix temps que n'aprenc, m'atrevesc, ara que tenc temps, a posar per escrit i a
compartir aquesta espècie de curolla amb un objectiu afegit: tenir a mà un recull de receptes que els meus fills puguin consultar en un futur també.
L'única
aspiració que hi tenc és entretenir-me i si, de passada, algú el visita, intercanvia, rectifica o n'aprofita qualque idea, tot això hi hauré guanyat.
Bon
profit!

M'encanta la idea. Esper poder gaudir de la lectura de les diferents receptes, de la història familiar i, si pot ser, d'algun dels plats cuinats. Enhorabona!
ResponEliminaMolt bona feina, Aina! Déu n'hi do, quines receptes! No sé si m'hi atreviré!
ResponEliminaI això del blog, ho domines!
Endavant Aina!
ResponEliminaMoltes felicitats!! Pel teu blog :)
Molt per compartir,
Fina
Endavant Aina!
ResponEliminaMoltes felicitats!! Pel teu blog :)
Molt per compartir,
Fina
Moltes gràcies, Aina, per les receptes i pels comentaris.
ResponEliminaA tu!
EliminaOh! No me n'havia adonat del teu blog. M'ha fet molta il·lusió trobar-lo. Enhorabona. Trob que has tengut molt bona idea i que has fet una feinada. M'encanta el teu blog.
ResponEliminaMoltes gràcies. És un entreteniment.
EliminaEnhorabona m'agrada molt!
ResponEliminaMoltes gràcies i ben contenta que el visitis.
EliminaEnhorabona Aina! M'encanta el teu blog i sobretot la iniciativa de fet-lo. Moltes gràcies per compartir. Força i endavant.
ResponEliminaMoltes gràcies. És només un entreteniment. I de passada n'aprenc un poc. Em fas molt contenta de mirar-lo.
ResponEliminaEl primer moment que "tot és quan ha de ser"!!
ResponEliminaSi que sabia del teu bloc però no havia arribat el moment d´obrir-lo...
Una joia Aina!! Enhorabona i no te cansis. Poder gaudir d´unes receptes "nostres" és un autèntic plaer!!
Una de les meves passions és la cuina com molt bé saps.
Gràcies per compartir
Ja li he fet una ullada!!! Moltes i bones idees!! Una abraçada ben gran Maria Antònia ❤️❤️
ResponEliminaOh! Moltes gràcies. Em fa molta il.lusió que el vagis mirant.
EliminaBon dia! Acab de descobrir aquest blog gairebé per casualitat i no m'he pogut estar de dar-vos l'enhorabona. Un format encantador, amarat d'història i bellesa i unes receptes ben interessants. Gràcies! Aprofit també per convidar-vos a fer un cop d'ull al meu, www.jaescuit.cat, per ventura el trobau interessant...
ResponEliminaÀnims per seguir endavant!
Toni Mateu.
Moltes gràcies. Venint de qualcú que no conec encara em resulta més d'agrair. No dubteu que visitaré aquesta pàgina. Gràcies una altra vegada.
EliminaAina Mestre
Moltes gràcies per aquest blog!
ResponEliminaVisc a l'estranger i de vegades en vé de gust menjar plats de la nostra terra. Les seves receptes m'ajudaran.
Salut i bona cuina!
Bel M
Moltes gràcies per aquest blog!
ResponEliminaVisc a l'estranger i de vegades en vé de gust menjar plats de la nostra terra. Les seves receptes m'ajudaran.
Salut i bona cuina!
Bel M
Gràcies a tu per visitar-lo i esper que et sigui un poc útil. Igualment salut i bona cuona!
EliminaAina