Llibres de cuina consultats

El punt de partida i la motivació de les receptes del blog és en gran part el llegat familiar. També hi són molt importants les explicacions i receptes que m'han fet conèixer altres persones i altres famílies. Ja queda així recollit a l'apartat Relació de plats segons el tipus de cuina.

La consulta de revistes de fa temps i a través d'Internet de blogs i pàgines de cuina també m'hi ajuda.

En aquest apartat però m'interessa recollir els llibres antics i moderns editats que em van servint en ocasions tant en forma de receptes completes com de consultes puntuals:

La cuyna mallorquina. Col·lecció de receptes de cok

Sexta edició

Impremta d'en Bartomeu Reus, Felanitx 1925

La cuinera pràctique

Espampa Felanitxera, 1935

La Cuinera pràctica

Miquel Font Editor, 2008

Cocina Selecta Mallorquina

Coloma Abrinas Vidal

Impremta Roig, Campos 1967

Llibre de cuina Mallorquina

Lluís Ripoll

Impremta Mossèn Alcover, Ciutat de Mallorca 1974

La cuina d'avui

Glòria Baliu de Kirchner

Editorial Laia, Barcelona 1978

Cocinar mejor

Lisa Biondi, Marie-Christine Conte

Editorial Planeta, Barcelona 1983

La cuina de les comarques catalanes

Miquel Sen i Joan Vinyoli

Empúries, Barcelona 2001

La cuina de l'arròs de Pals

Pep Nogué i Puigvert

Cossetània Edicions, Valls 2003

Cuina monàstica

Jaume Fàbrega

Editorial Mediterrània, Barcelona 2013

Les receptes de Catalina Blanco al setmanari Felanitx

(Volums I, II i III)

Edicions Setmanari Felanitx, 2015, 2016, 2018

Picades. El secret de la cuina catalana

Ramon Parellada

Rosa dels vents, Barcelona 2020

El llibre del bacallà

Fina Comas

Edicions Sidillà SL 2022


Comentaris

Entrades populars