Llibres de cuina consultats
El punt de partida i la motivació de les receptes del blog és en gran part el llegat familiar. També hi són molt importants les explicacions i receptes que m'han fet conèixer altres persones i altres famílies. Ja queda així recollit a l'apartat Relació de plats segons el tipus de cuina.
La consulta de revistes de fa temps i a través d'Internet de blogs i pàgines de cuina també m'hi ajuda.
En aquest apartat però m'interessa recollir els llibres antics i moderns editats que em van servint en ocasions tant en forma de receptes completes com de consultes puntuals:
La cuyna mallorquina. Col·lecció de receptes de cok
Sexta edició
Impremta d'en Bartomeu Reus, Felanitx 1925
La cuinera pràctique
Espampa Felanitxera, 1935
La Cuinera pràctica
Miquel Font Editor, 2008
Cocina Selecta Mallorquina
Coloma Abrinas Vidal
Impremta Roig, Campos 1967
Llibre de cuina Mallorquina
Lluís Ripoll
Impremta Mossèn Alcover, Ciutat de Mallorca 1974
La cuina d'avui
Glòria Baliu de Kirchner
Editorial Laia, Barcelona 1978
Cocinar mejor
Lisa Biondi, Marie-Christine Conte
Editorial Planeta, Barcelona 1983
La cuina de les comarques catalanes
Miquel Sen i Joan Vinyoli
Empúries, Barcelona 2001
La cuina de l'arròs de Pals
Pep Nogué i Puigvert
Cossetània Edicions, Valls 2003
Cuina monàstica
Jaume Fàbrega
Editorial Mediterrània, Barcelona 2013
Les receptes de Catalina Blanco al setmanari Felanitx
(Volums I, II i III)
Edicions Setmanari Felanitx, 2015, 2016, 2018
Picades. El secret de la cuina catalana
Ramon Parellada
Rosa dels vents, Barcelona 2020
El llibre del bacallà
Fina Comas
Edicions Sidillà SL 2022

Comentaris
Publica un comentari a l'entrada