Sopa de tomàtiga de conserva casolana


Ens agrada molt la tomàtiga i durant l'estiu feim gaspatxos diferents nombroses vegades.
Durant l'hivern ni podem trobar els ingredients necessaris amb tan bones condicions ni ens ve de gust menjar un plat tan fred, per això i aprofitant que tenim pots de tomàtiga en conserva hem decidit fer aquesta sopa de tomàtiga. En deim sopa perquè té brou.

Ingredients:

Un pot gros de tomàtiga en conserva casolana (600 g ja degotada)
Una ceba petita
Un porro
Un all 
750 ml de brou de carn
Sal i pebre negre
Una culleradeta d'alfabeguera seca
Cinc fulles de sàlvia fresca
Tres cullerades d'oli d'oliva
Dues llesques de pa

Procediment:

Encenem el forn a 175ºC per fer-hi els crostons.

Destapam el pot de tomàtiga i la posam en un colador perquè deixi anar l'aigua que ha fet a la conserva.




Capolam la ceba, el porro i l'all.

En un wok posam l'oli i començam a sofregir la verdura capolada.



En ser un poc cuita hi afegim la tomàtiga. No és necessari capolar-la perquè sent de conserva és fluixa i tanmateix després ja ho farem.



Salpebram el sofregit i hi posam l'alfabeguera i una fulla de sàlvia.



Així com va fent-se canvia de color i sobretot adquireix una oloreta molt bona.



En ser cuit el trituram i el passam, si no hi volem cap llavor, per un colador fi.



L'abocam en una cassola amb el brou. No l'hi posam tot. En reservam uns 150 ml per si la sopa resulta espessa.
Comprovam que està bé de sal i ho feim coure durant deu o quinze minuts.

Mentrestant feim crostons petits amb el pa. 



Els col·locam en un paper sulfuritzat damunt la graella del forn, els salam un poc  i els enfornam fins que tenguin un poc de color, entre cinc i vuit minuts.





Esperam que la sopa refredi un poc i la servim  en els plats amb una fulla de sàlvia. Cadascú s'hi posa els crostons que vol.



No serà la darrera vegada que en feim.

Comentaris

Entrades populars