Confitura de figues
Cada any en acostar-se les festes de Nadal cercam alguns potets petits de confitures variades per combinar amb formatges o foie en algunes de les moltes celebracions. Tanmateix la que ens agrada més és la de figues.
Per això ara que és la temporada millor hem decidit fer-ne un poc amb la mateixa recepta més o menys que utilitz per fer la confitura d'arboces.
Ingredients:
Un quilo de figues(*) - 750 g pelades
325 g de sucre
El suc de mitja llimona
(* En aquest cas martinenques blanques i vermelles (o pintades DCVB). Són de pell prima i molt dolces)
Procediment:
Rentam les figues i les pelam. No fa res si deixam qualque tros de pell.
Les posam en un bol juntament amb el sucre i les reservam a la gelera fins l'endemà.
Les posam en una olla o cassola amb el suc de llimona al foc suau.
Han de bullir entre trenta i quaranta-cinc minuts fins que la confitura torna espessa.
Han de bullir entre trenta i quaranta-cinc minuts fins que la confitura torna espessa.
Després la passam per la batedora a la mateixa olla i, encara calenta, n'omplim els pots (reciclats) que tenim ben nets.
Els tapam ben fort i els bullim durant vint minuts.
Com que la volíem tastar sense esperar cap celebració n'hem deixat un potet més petit sense bullir. L'hem tengut cap per avall fins que ha estat fred i després el conservarem a la gelera.
I l'hem tastada. A la manera d'un berenar tradicional, amb pa i mantega, i amb formatge, en aquest cas mallorquí.
Ha sortit molt bona.








Comentaris
Publica un comentari a l'entrada