Confitura de figues




Cada any en acostar-se les festes de Nadal cercam alguns potets petits de confitures variades per combinar amb formatges o foie en algunes de les moltes celebracions. Tanmateix la que ens agrada més és la de figues.
Per això ara que és la temporada millor hem decidit fer-ne un poc amb la mateixa recepta més o menys que utilitz per fer la confitura d'arboces.

Ingredients:

Un quilo de figues(*)  - 750 g pelades
325 g  de sucre
El suc de mitja llimona




(* En aquest cas martinenques blanques i vermelles (o pintades DCVB). Són de pell prima i molt dolces)


Procediment:

Rentam les figues i les pelam. No fa res si deixam qualque tros de pell. 
Les posam en un bol juntament amb el sucre i les reservam a la gelera fins l'endemà.




Les posam en una olla o cassola amb el suc de llimona al foc suau. 




Han de bullir entre trenta i quaranta-cinc minuts fins que la confitura torna espessa.




Després la passam per la batedora a la mateixa olla i, encara calenta,  n'omplim els pots (reciclats) que tenim ben nets.




Els tapam ben fort i els bullim durant vint minuts.
Els deixam refredar a l'olla.





Com que la volíem tastar sense esperar cap celebració n'hem deixat un potet més petit sense bullir. L'hem tengut cap per avall fins que ha estat fred i després el conservarem a la gelera.

I l'hem tastada. A la manera d'un berenar tradicional, amb pa i mantega, i amb formatge, en aquest cas mallorquí.



Ha sortit molt bona.


Comentaris

Entrades populars