Figues en almívar
Després d'un final d'estiu poc actiu quant al blog, ara que la calorada ha passat i encara trobam figues al mercat, quan ja n'hem menjat a voler, n'hem fet algunes receptes noves (Confitura de figues, Carpaccio de figues) i n'hem repetit alguna que ja teníem (Sopes d'all cremat amb figues) és el moment d'acabar d'aprofitar-les pensant en algun àpat d'hivern.
Les fruites en almívar, com el melicotó o l'albercoc, ens agraden en algunes ocasions. Són una bona alternativa en èpoques que no podem trobar aquestes fruites, tot i que no tenen res a veure amb les fresques.
Segurament se'n poden trobar d'altres varietats però la veritat és que només en solem menjar de les esmentades.
Les fruites en almívar, com el melicotó o l'albercoc, ens agraden en algunes ocasions. Són una bona alternativa en èpoques que no podem trobar aquestes fruites, tot i que no tenen res a veure amb les fresques.
Segurament se'n poden trobar d'altres varietats però la veritat és que només en solem menjar de les esmentades.
Va ser mirant el programa Cuines de tv3 que vaig veure preparar diverses fruites en almívar i em vaig animar a prendre'n nota sobretot pel que fa a les figues, una classe de fruita que difícilment trobam en conserva.
Serviran per acompanyar aperitius amb formatge, foie o algunes postres talment com la confitura de figues però amb un altre aspecte i gust.
Ingredients:
1/2 k figues
1/4 k sucre
1/2l aigua
Suc d'una llimona
Procediment:
Rentam les figues i les deixam sense pelar. Les reservam.
Dins una cassola posam el sucre, l'aigua i el suc de llimona. Ho feim coure fins que el sucre s'ha fos i ha començat a fer-se l'almívar. En aquest moment hi afegim les figues.
Han de bullir entre cinc i deu minuts segons com són de madures. No s'han de rompre. L'almívar ha d'agafar el color de la fruita.
Calentes les col·locam en dos pots de vidre, reutilitzats, ben nets i els omplim amb l'almívar.
Ho podríem haver fet en un de gros però per facilitar la bullida posterior i també la utilització preferim dos pots més petits.
Ho podríem haver fet en un de gros però per facilitar la bullida posterior i també la utilització preferim dos pots més petits.
Si ens sobra almívar el reservam a la gelera que serà molt bo per a una altra recepta.
Ben tapats els bullim durant uns quinze minuts més com qualsevol confitura.
Els deixam refredar a l'olla.
En treure'ls els reservam per a la primera ocasió que tenguem.
Una d'aquestes ocasions ha estat la primera torrada de la temporada. Amb pa i talec torrat.
Una d'aquestes ocasions ha estat la primera torrada de la temporada. Amb pa i talec torrat.

Comentaris
Publica un comentari a l'entrada