Rostit amb almívar
Fa poc que parlàvem de reservar almívars per a receptes posteriors.
Justament aquesta n'és una. Aprofitam fruites en almívars sobrants o almívars sols. En aquest cas de pinya i de melicotó.
Justament aquesta n'és una. Aprofitam fruites en almívars sobrants o almívars sols. En aquest cas de pinya i de melicotó.
Les sobres de fruita i dels almívars, suaus de sucre, serveixen de base per al rostit de llom com en aquesta ocasió.
És una elaboració fàcil i ràpida; és un rostit molt humit, confitat i sucós que ens agrada especialment perquè barreja dolç i salat i el feim moltes vegades de manera semblant encara que mai exactament igual perquè depèn dels almívars que tenim. De vegades hi posam fruita, com en aquesta ocasió,però altres no.
Ingredients:
Un tros de llom prim sense greix
Un tassó d'almívar de fruites diverses (de melicotó, i de pinya)
Trossos de fruita en almívar (opcional)
Trossos de fruita en almívar (opcional)
Una tercera part d'un tassonet de vi (el que tenguem encetat)
Una tercera part de conyac
Una tercera part de vi de Porto (o similar)
El suc d'una llimona
Un poc d'oli d'oliva
Sal i i pebre
Procediment:
Començam encenent el forn a 200 g.
Salpebram el llom amb abundància.
Com que és prim no cal que el formem.
En una rostidora posam un poc d'oli i hi col·locam el llom fent-li fer dues voltes perquè s'unti un poc.
L'enfornam i el deixam fins que tengui color a foc fort.
Mentrestant tallam les fruites a trossos petits i reunim els sucs (almívars, licors, suc de llimona). També els salpebram.
Quan veim que el llom ja s'ha rostit un poc baixam el foc a 180 graus i hi afegim les fruites i els sucs.
Ho deixam coure una mitja hora i l'anam girant un parell de vegades.
En el nostre cas utilitzam un termòmetre.
Quan l'introduïm dins el llom i marca 60º ja el treim i deixam el suc i la fruita dins forn perquè acabin de reduir-se un poc més.
Deixam reposar la carn uns deu minuts i ja la trinxam en talls prims que col·locam en un plat amb voreres per servir.
Quan el suc s'ha reduït el treim i l'abocam damunt el llom.
Evidentment aquest rostit es pot fer amb altres tipus de carn i amb patates i amb altres almívars com en una altra ocasió en què aprofitam l'almívar de figues que ens va sobrar de la recepta de figues amb almívar.


Comentaris
Publica un comentari a l'entrada