Filet de porc agredolç
Una altra recepta de Na Margalida Rosselló de Can Pollença. Me'n va explicar un parell amb la seva llibreta a mà: Sopes d'all cremat amb figues, Màxima d'albergínia i aquest Llom o filet de porc agredolç.
Vaig fer les dues primeres els estius passats. La tercera la faig ara que ja no és entre nosaltres. Vagi per ella aquest record.
És un exemple que el plaer d'una bona recepta no depèn sempre de la dificultat d'elaborar-la.
El concepte agredolç és originari de la cuina xinesa i aquesta recepta, encara que pel nom sembla relacionada amb el porc agredolç que trobam a molts dels restaurants orientals, no hi té gaire a veure ni de forma ni d'ingredients.
Jo hi he fet alguna variació, adaptant-la al nostre gust (rellom en lloc de llom i menys sucre)
El concepte agredolç és originari de la cuina xinesa i aquesta recepta, encara que pel nom sembla relacionada amb el porc agredolç que trobam a molts dels restaurants orientals, no hi té gaire a veure ni de forma ni d'ingredients.
Jo hi he fet alguna variació, adaptant-la al nostre gust (rellom en lloc de llom i menys sucre)
Ingredients:
Un filet de porc
100ml d'oli
100ml de vinagre
100ml de vinagre
100ml d'aigua
50ml de sucre
50ml de sucre
Sal i pebre
Procediment:
Salpebram el filet.
A continuació hi afegim la resta d'ingredients (vinagre, aigua i sucre)
Esperam que s'hi acabi de coure la carn. La giram un parell de vegades. Podem ajudar-nos d'un termòmetre de cuina. En marcar 60º a l'interior podem suposar que és cuit. No ha de ser sec i és millor rosadet.
El treim i el reservam perquè refredi una estona. No convé que el tallem tot d'una perquè els sucs interiors reposen i així no és sec. El podem reservar embolicat amb paper de plata.
Mentrestant continuam reduint un poc el suc agredolç, si el trobam massa clar. Potser no ho sigui.
Feim talls prims de la carn i els servim regats amb el suc. Si els col·locam en un plat de servir no gaire ample i un poc fondo les tallades estan en remull en el suc i són millors.
Amb puré de patata o patates fregides i qualsevol ensalada formen un plat ben complet.
En aquest cas ha estat molt bo amb puré de patata, enciam i remolatxa trempada.
En aquest cas ha estat molt bo amb puré de patata, enciam i remolatxa trempada.


Fa moltes Aina
ResponElimina