Ous farcits
Com que és un plat que encara que ens agrada i és ben popular no feim gairebé mai, avui que en feim el pos al blog.
A cada casa en fan al seu gust. Els podem farcir de moltes maneres.
En aquesta ocasió formen part d'un dinar fred.
LA RECEPTA
Ingredients:
Cinc ous
Sis fulles d'enciam
Sal, pebre
Oli d'oliva
Maionesa
Farciment 1:
Una llauna petita de tonyina amb oli
Tres pebres de "piquillo"
Una dotzena d'olives farcides
Farciment 2:
Quatre sardinetes amb oli
Una tomàtiga petita
Una cullerada de tàperes
Farciment 2:
Quatre sardinetes amb oli
Una tomàtiga petita
Una cullerada de tàperes
Mitja llimona
Procediment:
Bullim els ous i els deixam refredar.
En ser freds els xapam amb esment de no rompre els blancs que reservam. Repartim els vermells en dos plats diferents.
Preparam la resta d'ingredients:
En un plat(Farciment 1) amb la meitat dels vermells posam la tonyina, les olives capolades i el pebres també capolats.
A l'altre plat (Farciment 2) posam les sardinetes sense espines, les tàperes i la tomàtiga capolada sense llavors i ben degotada i unes gotes de suc de llimona.
Trempam cada plat amb sal i pebre.
Amb una forqueta esclafam els dos grups d'ingredients. Ho podríem fer amb la trituradora elèctrica o amb la picadora però ens agrada que la textura sigui més gruixada i no tan pastosa.
Hi mesclam un poc de maionesa en cada un.
Tallam l'enciam net i eixugat ben petit i el col·locam en un plat de servir.
Hi distribuïm els blancs dels ous i els omplim alternadament amb les dues pastes.
Els reservam una estona a la gelera.
Segurament ens sobrarà farciment i el reservam a la gelera. Tenim una pasta per a sandvitx molt bona. La hi podem tenir ben bé dos o tres dies dies.

Comentaris
Publica un comentari a l'entrada