Picornells saltats amb gambes i cuixot





Hi ha visites que per elles totes soles ja són d'agrair i més si són inesperades. No en parlem si vénen acompanyades d'un present poc corrent a ca nostra: una bossa plena de picornells. 
Per desgràcia no som cercadors de quasi res ni tenim on cercar encara que  ens agraden tota mena de bolets. La majoria de vegades que en cuinam però són esclata-sangs comprats.

I encara he de dir més. Com que ens en varen dur una bona quantitat, el regal va venir acompanyat del cercador pollencí que ens els va fer nets, ens els va preparar per congelar i ens en va donar una recepta que ara feim: picornells saltats.

Gràcies, Rafel Morro i Catalina Cortès!

Ingredients:

Picornells (els teníem congelats amb oli d'oliva verjo, després d'haver-los trossejat i posats  al foc fins a perdre l'excés d'aigua)
Gambes pelades 
Tres  tallades de cuixot salat primes i en trinxes
(Podria ser bacó)
Un all
Sal i pebre

Per a la picada: 
Un all
Julivert
Suc de llimona

Procediment:

Preparam tots els ingredients.



Posam en una pella els picornells. No és necessari posar-hi oli perquè ja en tenen.



Hi incorporam les gambes, i aviat l'all capolat, el cuixot salat i el pebre.













Ho deixam sofregir una estona.
No cal que hi afegim sal, en tot cas ho tastam.
Hi posam la picada amb el suc de llimona. 



Ho remenam i ja ho servim.


Hem passat molt de gust d'aquesta picada de diumenge.

Comentaris

Entrades populars