Bacallà amb crema d'escalivada
Ha estat una sorpresa. Una bona sorpresa perquè és un plat de bacallà que ha partit de manera mig improvisada de l'aprofitament de sobres d'altres receptes (pebre i tomàtiga de la darrera torrada, olives negres d'una esqueixada...) i ha resultat d'un aspecte i d'un gust tan especials i agradables que m'ha animat a publicar-lo.
Ingredients:
Quatre trossos de llom de bacallà (en aquest cas congelat i a punt de sal)
Tres patates del tipus parmentine franceses
Un pebre torrat
Una tomàtiga grossa torrada
(*)
(*)
Dues cullerades de maionesa
Dotze olives negres sense pinyol fetes trossets
Una cullerada de julivert capolat
Oli d'oliva
Sal i pebre
(*Si hagués tengut un poc d'albergínia torrada també n'hi hauria posada. Sé cert que la crema hauria resultat bona. En tornar-hi)
(*Si hagués tengut un poc d'albergínia torrada també n'hi hauria posada. Sé cert que la crema hauria resultat bona. En tornar-hi)
Procediment:
Encenem el forn a 175º amb ventilador.
Pelam i feim trossos rodons i prims de les patates. Les col·locam en una rostidora que untam lleugerament d'oli amb un pinzell . Les untam també amb el mateix pinzell i les salpebram. Hi afegim un poc d'aigua i les enfornam.
Tenim el bacallà a punt (descongelat i sense pell).
Escaldam uns segons cada tallada de bacallà en aigua ben calenta. Les deixam degotar en un paper de cuina.
Mentrestant comprovam que les patates no s'aferren i si cal hi afegim un poc d'aigua.
Preparam la crema. Posam la tomàtiga i el pebre pelats a la picadora juntament amb sal, pebre i un poc d'oli. Ha de quedar una crema fina.
Hi mesclam bé la maionesa i la reservam juntament amb les olives i el julivert.
Hi mesclam bé la maionesa i la reservam juntament amb les olives i el julivert.
Amb uns vint-i-cinc minuts les patates són toves i les podem treure.
Hi col·locam amb esment el bacallà. El salpebram poc.
Hi posam un rajolí d'oli i tapam les tallades amb la crema. Hi escampam el julivert i hi repartim els trossos d'oliva.
Ho tornam enfornar uns quinze o vint minuts més.
Com deia al començament, una mossegada de patata, bacallà i crema resulta molt agradable de gust i de textura. La maionesa ho fa molt bo però no hi predomina. El gust de les verdures torrades i de les olives i el julivert fa que no sigui gens embafador.

Demà ho provaré de fer
ResponElimina