Flam de verdures escalivades (PC)
En aquesta ocasió la verdura és variada, en lloc de fregida és torrada i a més hi posam pocs ous. Això vol dir que té menys calories.
El gust final també ha estat ben diferent.
Ingredients:
Quatre albergínies de mida mitjancera torrades (en el nostre cas al forn)
Dos pebres vermells torrats
Una tomàtiga torrada
Una ceba capolada
Un manadet de julivert capolat
Unes fulles de moraduix capolades
Dos ous grossos
Mig tassó de llet (100ml)
Tres culleradetes d'oli d'oliva (si hi posam més oli té més calories)
Sal i pebre
Procediment:
Feim el plat a partir de pebres, albergínies i tomàtiga que tenim torrades per variar de forma de menjar l'escalivada.
Els pelam i en feim talls petits. No han de ser capolats. Tampoc no volem que siguin triturats a màquina perquè s'han de distingir els trossos de cada verdura i no ha de tenir una textura cremosa. Els deixam degotar.
Encenem el forn a 175º amb el ventilador.
En un wok posam l'oli i sofregim la ceba capolada a poc foc. Si ho trobam hi podem afegir un poquet d'aigua perquè s'acabi de coure sense cremar-se, a causa del poc oli.
En ser cuita hi afegim la verdura torrada i tallada. Ho feim coure un poc plegat. Ho salpebram i hi afegim el julivert. Ho remenam un poc i apagam el foc.
Passam tota la verdura dins un altre recipient perquè refredi més aviat.
Mentrestant remenam els ous amb la llet.
Ho mesclam amb la verdura i hi afegim el moraduix.
Ho posam en un motlle folrat amb paper de forn i al bany maria.
Ho enfornam a la part mitjana.
Passats trenta minuts retiram el bany maria i ho acabam de coure en eixut trenta minuts més aproximadament.
En treure el flam el deixam refredar una estona abans de desemmotllar-lo.

Comentaris
Publica un comentari a l'entrada