Gemes




Si feim  merengues i no és temps de panades ni rubiols, hem de trobar una recepta per aprofitar els vermells dels ous que hem utilitzat per fer-les.
Hem estat a Àvila en un parell d'ocasions i sempre he passat gust de tastar les Yemas de Santa Teresa. Avui ha estat l'ocasió de provar de fer-ne.
No seran les originals ni prop fer-hi però hem posat en pràctica una recepta a partir de les indicacions que trobam a molts de llocs.

Ingredients:

Sis vermells d'ou
50 ml d'aigua
100 g de sucre
Un tros de pell de llimona sense gens de blanc
Sucre molt per arrebossar-les



Procediment:

Feim un almívar amb el sucre, l'aigua i la pell en un perol a foc mitjà.


Si tenim un termòmetre hem d'aturar el foc quan ha arribat a 105ºC. Si no, quan se'n pugui fer un fil fi i encara no s'hagi obscurit.

Batem a part els vermells i els colam.




Hi afegim a poc a poc l'almívar mentre ho batem amb unes varetes metàl·liques.


Ho posam al foc suau sense deixar-ho de remenar fins que s'espesseeix bé.





Ho deixam refredar i després en feim bolletes amb les mans untades d'oli per facilitar la feina. Les arrebossam amb sucre molt i amb l'ajuda d'un colador petit.




Les deixam a la gelera.
Són petites mossegades però consistents. 
Com si fossin un bombó, després del dinar i amb un cafè són delicioses.


Comentaris

Entrades populars