Sobre els espàrecs
(Recepta: Crema d'espàrecs)
Andreu Manresa 24/04/2016
ULL DE PEIX
(Fragment)
Cristians, castellans, moros i d’ombra
Andreu Manresa 24/04/2016
ULL DE PEIX
(Fragment)
Cristians, castellans, moros i d’ombra
Simfonia fugaç d'espàrrecs silvestres, els primers
aliments naturals a les illes
Dins un mateix territori amb llengua pròpia, els noms
de les coses de la natura, dels aliments i en les receptes populars,
són, solen esser -van ser, millor- molt diferents dispars a indrets
veïns. Això pot respondre a la dispersió de les identitats
primitives dels qui els van usar els elements i els van denominar per
primera vegada. Van batiar-los i crear costum.
A les illes es va accentuar històricament la
fragmentació, l'afirmació de l'expressió local. Entre l'absència
de relació i la competència irònica i per fites dels nuclis,
pobles i ciutats, nasqué l'orgull singular...

Comentaris
Publica un comentari a l'entrada