Confitar

* Confit/ Confitar

El terme confitar és un derivat de confit que procedeix del llatí confĕctum del verb conficĕre (DCVB)

Trobam, tant al DIEC com al mateix DCVB algunes accepcions diferents del verb confitar.
- referides a l'alimentació:
Posar (fruites o viandes) en algun suc que les penetri i serveixi per a conservar-les.
Coure (la fruita) amb sucre.
 
Fruites confitades (Imatge d'Internet)
 - En sentit figurat:
 Guardar o retenir avariciosament.
 Companejar una cosa, fer-la durar molt, fer-ne poca despesa (Mallorca, Menorca).
 Tractar bé (una persona), tenir-la molt regositjada, procurar complaure-la en tot (Menorca). 
 Irònicament, arreglar, completar (Mallorca)


Confitar bacallà (Imatge d'Internet)
Confitar amb oli, concretament, és un dels sistemes   de cocció que s'aconsegueix mantenint l'aliment  durant uns 15 minuts en oli calent sense que bulli o fregeixi. S'aconsegueix, així,  mantenir la suculència del peix, la carn o la verdura.

Comentaris

Entrades populars