Confitar
* Confit/ Confitar
El terme confitar és un derivat de confit que procedeix del llatí confĕctum del verb conficĕre (DCVB)
Trobam, tant al DIEC com al mateix DCVB algunes accepcions diferents del verb confitar.
- referides a l'alimentació:
Posar (fruites o viandes) en algun suc que les penetri i serveixi per a conservar-les.
Coure (la fruita) amb sucre.
- En sentit figurat:
Guardar o retenir avariciosament.
Companejar una cosa, fer-la durar molt, fer-ne poca despesa (Mallorca, Menorca).
Tractar bé (una persona), tenir-la molt regositjada, procurar complaure-la en tot (Menorca).
Irònicament, arreglar, completar (Mallorca)
Confitar amb oli, concretament, és un dels sistemes de cocció que s'aconsegueix mantenint l'aliment durant uns 15 minuts en oli calent sense que bulli o fregeixi. S'aconsegueix, així, mantenir la suculència del peix, la carn o la verdura.



Comentaris
Publica un comentari a l'entrada