Coca de verdura i moixó
El moixó té una espina especial, com un cartílag, que a segons qui l'escarrufa. Idò perdent un poc de temps i un poc de popa la hi llevam quan és cruu i sencer. Així quan feim panades o coca, cada mossegada és un plaer que satisfà tothom. Si n'haguéssim de fer per a una família molt nombrosa, naturalment no podríem però a una coca per a quatre bé ens ho podem permetre.
LA RECEPTA
Ingredients:
(Per a la pasta)
150 ml d'aigua
100 ml d'oli
La farina fluixa que es begui (300 g. més o menys)
Una culleradeta de postres rasa de llevadura en pols
Una culleradeta de postres rasa de llevadura en pols
(Per farcir )
Cinc moixons
Un manat de bledes (de vegades amb espinacs)
Un manat de julivert
Una tomàtiga
Un manat de ceba tendra
Sal, pebre, pebre bord i oli
Procediment:
Començam per treure l'espina als moixons i fer-los tallades petites. Els salpebram i hi posam un poc de pebre bord i els reservam a la gelera.
Netejam i tallam la verdura i la deixam degotar una estona al colador, trempada amb oli, sal, pebre i pebre bord.
Quan ja ha reposat uns minuts l'escampam damunt la llauna calenta i folrada amb paper sulfurat (de forn) amb esment de no cremar-nos. Procuram que sigui primeta i regular.
L'enfornam durant un minut i mig sense la verdura perquè s'eixugui la part superior. La treim una altra vegada i amb esment hi col·locam la verdura per tota la coca i, per damunt, les tallades de peix. L'enfornam definitivament. Ha de coure 30 minuts més o menys a la part mitjana baixa del forn.
En esser cuita la treim i la regam lleugerament amb un poc d'oli.
Quan hagi refredat ja en podem dinar, o berenar, o sopar.
Aquestes fotos pertanyen a una de les primeres coques que vaig fer, sense paper a la llauna.
Ara ja no em puc desfer del paper. És més net, no s'aferra mai i el resultat és molt bo.
En altres ocasions hem substituït el moixó per altres ingredients mariners:
Bacallà i salmó, sense cap espina i amb tallades de tomàtiga. Va resultar sorprenentment fina i deliciosa.










Comentaris
Publica un comentari a l'entrada