Arròs "xinès"


No som gens aficionada al menjar xinès. Tot i que m'agraden molt les barreges de dolç i salat i d'elements que tradicionalment no s'avenen, les receptes xineses dels restaurants em resulten un poc "misterioses" i el fet de no acabar de reconèixer-ne els ingredients fa que no m'entusiasmin. No dubt, però, que hi ha molt bons restaurants  i molt bones receptes que contribuirien a modificar-me'n la idea.

Associi els restaurants xinesos a l'època d'estudiant i dels primers anys de feina a Palma. Es varen posar de moda en aquells moments i n'hi havia uns quants que eren realment bons. En record sobretot els rotllets de primavera, algunes receptes agredolces i sobretot l'arròs.

I és d'aquesta època la recepta d'avui. Algú me la degué passar i la vaig fer per a les meves amigues de la facultat. Record que el vàrem menjar amb els bastonets adequats. Encara ara en guard alguns. D'això fa ben bé trenta-cinc anys.


No va ser fins l'any passat, que en un dels dinars que encara continuam fent, va  sortir casualment a la conversa l'arròs que els havia oferit feia tants d'anys i que algunes d'elles havien continuat cuinant esporàdicament des d'aquella vegada. Vaig quedar ben sorpresa perquè jo no l'havia tornat a fer ni a recordar. 
És per això que una vegada recuperada la recepta l'he volgut tornar a provar i  compartir-lo aquí. En mantendré el nom que recordam encara que hi manquin alguns ingredients per considerar-lo oriental.

Ingredients:
(Les quantitats, desconegudes, han estat adaptades segons el meu criteri per a 6 persones)
200 grams de carn capolada mesclada de vedella i porc
150 grams de carn de pit de pollastre  a trossets  
150 grams de filet de porc 

Mitja  ceba i un porro
Quatre carxofes
Vuit xampinyons
150 g. de mongetes
Dos patanagons petits o un de gros
Una tomàtiga grossa capolada

Dues cullerades de panses
Dues cullerades de pinyons
Una truita de tres ous feta com una crep, és a dir molt fineta.

600 grams d'arròs llarg
Sal, pebre, oli i aigua.

Procediment:

Podem començar per tallar tota la verdura a trossets molt petits.
Preparam un perol amb un quart de litre  d'aigua perquè bulli.
Salpebram les dues classes de carn.
En un wok  la sofregim  amb un poc d'oli. Hi afegim la ceba capolada i un cullerot (més o menys) d'aigua  bullent.

Quan ha arrencat el bull novament, hi posam tota la verdura preparada. 


En esser un poc cuit hi afegim la tomàtiga capolada, les panses i els pinyons i ho acabam de sofregir.
Al final feim filets petits de la truita i la hi afegim.
Bullim l'arròs. No ha de ser excessivament  cuit.
El servim amb  el sofregit a part. Cada comensal es prepara la mescla al seu plat.



És un plat bastant calòric a causa de la carn, l'arròs, les panses i els pinyons. Per la manera de cuinar-lo, per altra banda, no resulta feixuc.
En aquesta ocasió ens han faltat els bastonets xinesos.

Comentaris

Entrades populars