Rotllets de pit de pollastre



D'aquí i d'allà, de qualque recepta de creps, de qualque rostit i de no sé ben bé d'on més, han sortit aquests boliquets de pit de pollastre.

Ingredients:

Deu o dotze filets prims de pit de pollastre (una pitrera sencera)
250 g d'espinacs tendres
150 g de formatge tendre amb sal
250 g de xampinyons
40 g de cuixot salat capolat
Una ceba mitjancera
Una copeta de xerès o de vi blanc  
Orenga i alfabeguera
Pebre
Oli d'oliva

Procediment:

Procuram que a la carnisseria ens tallin els filets més prims que de costum. En tot cas també els podem aprimar a ca nostra. Deixam a part per a una altra recepta aquells més petits.

Els salpebram i els reservam.
Capolam la ceba, els xampinyons i el formatge tendre (a la brunesa: com grans d'arròs)


En un wok i amb poc oli esmorteïm  la ceba i hi afegim els espinacs en fulles senceres perquè són molt tendres. Ho remenam i quan ja s'han reduït de volum hi afegim els xampinyons. Tot plegat amolla bastant de suc i el va perdent amb la cocció. Quan ha cuit tot plegat uns minuts, hi abocam el xerès. Ho remenan. 
Després  hi posam els trossets de cuixot salat, el formatge tendre  i un poc de pebre. 



Fins ara no hi hem posat sal. El cuixot salat  hi ha aportat la necessària.  De totes maneres ho tastam i n'hi afegim si ho trobam.
Abocam tota aquest pasta dins un colador per si encara té massa suc.



Col·locam cada filet de pollastre damunt paper de plàstic. Hi posam una bona cullerada de la pasta preparada, l'enrevoltillam amb l'ajuda del paper film i el deixam ben tancat. 





Quan els tenim tots preparats els deixam reposar uns quinze o  vint minuts a la gelera.



Encenem el forn a 180º amb ventilador (200 º sense)
Passats el temps en què s'han premsat un poc, desfeim tots els rotllets i els col·locam dins una rostidora amb un poc d'oli o mantega a la base, just perquè no s'hi aferrin.



Enfornam la rostidora durant 30  minuts. Han d'haver agafat un lleuger color  daurat.




Servim els farcellets sencers, acompanyats  de salsa de tomàtiga casolana i d'ensalada.





Comentaris

Entrades populars