Col trempada
En temps d'hivern i alternant-la amb l'enciam i l'endívia, la col com a ensalada ocupa un lloc important a les nostres menjades. Ens agrada a tots. Duu més feina preparar-la i se n'ha de fer una bona quantitat perquè es redueix amb la trempada. És un acompanyament antic. En vaig començar a gaudir a ca la meva padrina Alosa. Des d'aleshores sempre n'he menjada i encara que em faci un poc de vessa en continuu preparant de tant en tant.
Ingredients:
Mitja col (depèn de la mida) bona per menjar crua
Pebre bord dolç de tap de cortí
Sal
Oli d'oliva
Vinagre
Procediment:
Rentam les fulles o la col trossos i la començam a tallar damunt una post i amb un ganivet adequat.
La tallam en un parell de direccions a fi que quedin trossets petits, gairebé capolada.
La posam en un bol gros i la trempam, una estona abans de menjar-ne, amb tots els ingredients i segons el gust de cada un. Comprovarem que en necessita una bona quantitat de tots però val més anar tastant-la i afegint-n'hi.
La remenam bé i la deixam reposar.




Comentaris
Publica un comentari a l'entrada