Pollastre amb curri



Hi ha multitud de receptes de curri, totes semblants i totes ben diferents.
Aquesta vegada el farem amb pollastre, amb plàtan i pinya.

Ingredients:

Setze cuixetes (la part més gruixada de l'ala *) de pollastre
Mitja pinya natural (si és grossa un quart)
Dos plàtans
225 ml de llet de coco
100 ml de llet
Dues cebes
Un all
Curri en pols ( tres cullerades segons la preferència)
Sal
Pebre
Una cullerada de mel i un raig de vinagre
Oli d'oliva
Arròs llarg (75 g per cap)


(*Havíem comprat aletes. Les parts més primes les havíem fet cruixents al forn i havíem reservat aquestes peces per fer la recepta: quatre per cap)

Procediment:

Salpebram la carn.
Trossejam la pinya i el plàtan.
Capolam la ceba i l'all.



Posam oli dins un wok. Fregim el pollastre i el treim.



En el mateix oli fregim el plàtan i la pinya i també els reservam dins un colador perquè deixin anar l'oli. 



Sofregim en el mateix wok la ceba i en esser mig cuita hi afegim el pollastre. 



Hi posam les tres cullerades rases de curri. Ho remenam i hi afegim la llet de coco i esperam que s'acabi de coure. 



Quan han passat 10 minuts, hi tornam incorporar la fruita. El plàtan es desfà un poc i confita la salsa. Si trobam que s'ha espessit massa  hi afegim la llet. Ho tastam per comprovar si està bé de sal i pebre.




Bullim l'arròs, el passam per la pella amb molt  poc oli. 
Servim al plat un flam d'arròs, tres o quatre  tallades de carn, plàtan, pinya i salsa damunt l'arròs.

Enllaços:
CURIOSITATS: Curri, una paraula turística




Comentaris

Entrades populars