Col-i-flor al forn amb bacallà




Recepta trobada per internet entre alguns blogs.

Ja es pot veure que aquest blog no és només una publicació de receptes recollides entre familiars o amics. De vegades, moltes, són receptes trobades en alguna altra recopilació i un poc transformades segons les preferències del nostre paladar.
El que sí pretenc  és que com a mínim sigui la reunió i la fàcil consulta per a mi mateixa de moltes receptes que per qualque motiu ens interessa tenir. Substitueix el típic quadern que gairebé tothom troba entre els papers antics  de casa. 
Vull insistir que moltes no són receptes originals i que es poden trobar, de manera semblant, a diversos llocs. Això sí. No n'hi ha cap que no l'hàgim feta, menjada i trobada bona o com a mínim molt interessant.

Ingredients:

Mitja col-i-flor (mitjancera)
200 g de bacallà dessalat
Dues cebes 
Dos ous bullits (opcionals)
100g de formatge ratllat per gratinar (mescla de quatre formatges)
Dues cullerades d'oli
Sal i pebre
Un poc de mantega per untar la rostidora

Per a la beixamel: 
25g de mantega
20g de farina
350ml de llet
Sal i nou noscada

Procediment:


Rentam i tallam en petites flors la col i la bullim juntament amb els dos ous durant quinze minuts. La colam en esser cuita. Pelam els ous.

Tallam les cebes en juliana.
Llevam la pell, rentam, eixugam i feim petits trossos del bacallà.



Sofregim en les dues cullerades d'oli la ceba i en esser mig cuita hi afegim el bacallà. Ho tenim dos minuts al foc i comprovam si hi falta un poc de sal. Hi posam un poc de pebre bo.



Encenem el forn a 180º

Preparam una beixamel clareta (mantega, farina, llet, sal, pebre i nou noscada).

Untam una rostidora un poc alta amb mantega.
Hi posam per aquest ordre: la col-i-flor, el sofregit, els ous bullits capolats (si n'hi volem), la beixamel i el formatge per gratinar.
















L'enfornam durant quinze minuts. Posam el forn en posició grill i la hi deixam cinc minuts més.



En tastar-la, m'ha sorprès la transformació que ha sofert la col-i-flor que sempre té un gust molt característic mal de dissimular. En aquesta ocasió, el sofregit i el formatge hi han combinat especialment bé. Ha resultat un plat fi de gust.


Enllaços:
CURIOSITATS:Sobre la beixamel


Comentaris

Entrades populars