Trempó



No li cal a ningú mirar cap recepta de trempó. Tothom en sap fer diferents versions segons que hagi de ser  un plat complet o d'acompanyament. A Mallorca en menjam amb tonyina, amb olives, amb cogombre, amb poma... El secret, unes bones tomàtigues d'estiu.

Però per això, perquè és tan obvi, no em sé estar d'incloure el trempó al meu blog. I  si algú  que no el coneix  es troba per casualitat amb aquesta entrada  la pot aprofitar. 
Almenys  hi aportarà color.

Ingredients:

Tres tomàtigues grosses mallorquines
Un pebre tendre verd
Un quart de ceba nova (depèn del tamany i del gust)
Oli d'oliva
Sal


Procediment:

Pelam les tomàtigues i les xapam per la meitat horitzontal.
En treim les llavors i en feim trossos petits.


Rentam el pebre i en feim també trossos petits.
Tallam la ceba igualment a trossets petits.
Ho mesclam dins un bol o plat i ho trempam amb oli d'oliva i sal.


Com a plat d'acompanyament d'una truita amb patata, de carn arrebossada, de carn o peix torrat...la fórmula clàssica és la ideal.
També pot servir d'acompanyament d'un plat calent i refrescar-lo, per exemple uns canelons de carn. 
Si ha de ser un plat més complet s'hi poden afegir els següents ingredients: olives, cogombre, poma tonyina o sardines, ou bullit...
En qualsevol cas no hi pot mancar una bona llesca de pa mallorquí.

Enllaç: 
LLENGUA (Trempar)
ARTICLES: Andreu Manresa (Trempó, un èxit sense trampes)

Comentaris

Entrades populars