Filet de porc amb curri


Aquesta recepta és d'aquelles ocasionals i treta de diversos llocs i moments: una revista que s'ha perduda i el record que me n'havia quedat, algunes consultes a altres blogs, l'observació en menjar-ne a algun restaurant. Fa bastants anys que en feim però hem anat modificant la recepta. Sobretot hem substituït la nata o crema de llet per llet de coco i hem canviat el plàtan que hi posava en un principi per poma i cireres, el toc vermell de les quals il·luminen el plat.
L'hem elaborada tant amb pollastre com amb filet de porc.


Ingredients:

Dos filets de porc (700g més o menys)
Dues cebes  
Dues pomes
Un pot petit (14 o 15 unitats) de cireres confitades
Mig litre de brou de carn
300ml de llet de coco
Mig tassó (100ml) de vi de Porto
Tres culleradetes de postres de curri en pols
Dues culleradetes de postres  de vinagre
Dues culleradetes de postres de mel
Sal
Pebre
Oli d'oliva per al sofregit

Procediment:

Tallam la carn a trossos primets i la salpebram.
Capolam la ceba. Pelam les pomes i les tallam en trossos grossos, sense el cor. Preparam la resta d'ingredients.





Començam daurant un poc la carn amb oli d'oliva i la reservam. Jo ho he fet amb el wok per no posar-hi tant d'oli i perquè no tenia a mà una cassola que m'agradàs per fer-hi el sofregit.





En el mateix oli sofregim la ceba, la salpebram  i en esser un poc cuita  hi tornam a posar la carn juntament amb les pomes i les cireres i una cullerada del seu suc.






En aquest moment hi abocam l'oporto i hi mesclam la primera culleradeta de curri. Ho deixam coure un poc plegat. 
En aquest cas, abocam el guisat en una cassola on acabarà de coure's.
Hi afegim el brou i una altra culleradeta de curri. Ha de coure a poc foc fins que el líquid es redueixi a la meitat.




Mentrestant dins un bol mesclam un poc de llet de coco, el vinagre, la mel fosa i la tercera culleradeta de curri. Ho remenam perquè torni d'una consistència homogènia.



Quan el guisat ja s'ha reduït de brou, hi abocam la mescla feta i la resta de la llet de coco.
Ha de coure plegat una estona perquè la carn se n'impregni.

El fet d'utilitzar mel i vinagre fa innecessària la presència de fruita encara que n'hi hem posat perquè és un bon acompanyament, tant gustós com vistós. La salsa amb llet de coco i no amb nata, a més de tenir un gust que ens agrada molt, no és tan empalagosa.



El curri se sol sevir amb arròs bullit però també pot anar acompanyat d'una ensalada i  és menys calòric.



Enllaços:
CURIOSITATS (Curri, una paraula turística)

Comentaris

Entrades populars