Pebre bord tap de cortí
El pebre bord és un condiment que de cada vegada utilitzam més a ca nostra. Com més tradicional és la recepta més vegades hi apareix.
Moltes de les receptes d'aquest blog en porten poc o molt (coca de verdura i moixó, sopes seques amb esclata-sangs, sopes seques d'estiu, cocarrois de ceba, peix al forn, ciurons trempats...)
Pel fet de ser de Felanitx encara més ens interessa aquest producte. Felanitx, de tradició antiga de matança i per tant de sobrassada, sempre ha estat un punt important de consum de pebre bord. De fet la seva fira més important, a l'octubre, és la fira del pebre bord, originàriament just abans de les matances.
º
Des del segle XVI és un condiment important a Mallorca encara que el seu origen és americà.
Per altra part, el pebre bord tap de cortí és una espècie pròpia únicament de Mallorca i si antigament se'n conreava a molt de pobles, entre ells Felanitx, ara la producció és molt limitada i per això en resulta un producte molt car. Les seves característiques - el color, l'olor, el gust... - el fan únic i molt ben considerat.
(Imatges d'Internet)






Comentaris
Publica un comentari a l'entrada