Rotllets de primavera
Com moltes vegades, l'aprofitament de sobres de verdures m'ha animat a fer aquests rotllets.
No són com els dels restaurants: perquè no n'havia fet mai i perquè els hem fet al forn.
Tot i la inseguretat mentre els feia, el plat ha acabat bé. L'aspecte deu poder millorar. Amb el gust ens hi podem conformar. Ens ho hem acabat tot.
Ingredients:
Un quart de col de trempar (verda o aloma)
Un quart de col llombarda (*)
Mitja ceba
Un pastanagó
Dues o tres carxofes (segons la mida)
150 g de salmó fresc
12 plaques o neules de farina d'arròs
Tres cullerades d'oli
Sal i pebre
(*) Hi hem posat aquesta col perquè la teníem. És suficient amb col verda. En aquest cas mitja col.
Per a la salsa:
El suc de mitja taronja
100 ml d'aigua
Dues cullerades de ketchup
Dues cullerades de sucre
Tres cullerades de vinagre blanc
Una culleradeta de salsa Perrins
(Un poc de farina de blat de moro opcional per a espessir)
Per a l'arròs:
300 g d'arròs basmati
Un ou
Un grapat d'estrigassons (pèsols) congelats
Sal i pebre
Una cullerada d'oli
Procediment:
Quan tenim tots els ingredients preparats, nets i tallats, començam a sofregir-los amb tres cullerades d'oli dins un wok.
Ho feim amb aquest ordre: ceba, col, pastanagó, carxofa i salmó. Ho salpebram i esperam una bona estona que es cogui. Veim que la col es va reduint molt.
Preparam les neules ("obleas" en el paquet) d'arròs.
Seguim les instruccions de la capsa.
Encenem el forn a 200º (amb ventilador si el forn en té).
Preparam un recipient amb aigua calenta. Pot ser de l'aixeta, no cal que bulli. Posam cada neula uns deu segons en remull i la deixam damunt un pedaç humit.
És molt important que sigui banyat. Amb eixut s'hi aferra la neula i es romp.
Anam col·locant una cullerada grossa del sofregit damunt cada neula en forma allargada i la tancam seguint també les instruccions (primer els costats curts i després els llargs).
Posam els rotllets preparats damunt la llauna del forn coberta amb un paper sulfuritzat untat d'un poc d'oli.
Quan els tenim tots fets enfornam la llauna i esperam uns deu minuts que siguin cuits. No hem d'esperar que agafin un color daurat. Aquesta farina d'arròs no canvia el color, es fa més transparent però igualment seran un poc cruixents i ben bons.
Mentre es couen, o bé amb anterioritat, preparam un arròs i la salsa per acompanyar els rotllets.
Posam a bullir l'arròs durant deu minuts.
Feim una truita prima i la tallam a trinxes.
Bullim els estrigassons durant cinc minuts.
Colat l'arròs el posam al wok amb una cullerada d'oli, la truita i els estrigassons. Ho salpebram, ho remenam un poc i ja és a punt de servir.
Mesclam tots els ingredients de la salsa i els remenam. No hi hem posat farina i encara que la salsa resulta més líquida ha anat igual de bé.
Servim a cada plat dos rotllets, dues cullerades d'arròs i una bona ració de salsa.
Un quart de col llombarda (*)
Mitja ceba
Un pastanagó
Dues o tres carxofes (segons la mida)
150 g de salmó fresc
12 plaques o neules de farina d'arròs
Tres cullerades d'oli
Sal i pebre
(*) Hi hem posat aquesta col perquè la teníem. És suficient amb col verda. En aquest cas mitja col.
Per a la salsa:
El suc de mitja taronja
100 ml d'aigua
Dues cullerades de ketchup
Dues cullerades de sucre
Tres cullerades de vinagre blanc
Una culleradeta de salsa Perrins
(Un poc de farina de blat de moro opcional per a espessir)
Per a l'arròs:
300 g d'arròs basmati
Un ou
Un grapat d'estrigassons (pèsols) congelats
Sal i pebre
Una cullerada d'oli
Procediment:
Quan tenim tots els ingredients preparats, nets i tallats, començam a sofregir-los amb tres cullerades d'oli dins un wok.
Ho feim amb aquest ordre: ceba, col, pastanagó, carxofa i salmó. Ho salpebram i esperam una bona estona que es cogui. Veim que la col es va reduint molt.
Preparam les neules ("obleas" en el paquet) d'arròs.
Seguim les instruccions de la capsa.
Encenem el forn a 200º (amb ventilador si el forn en té).
Preparam un recipient amb aigua calenta. Pot ser de l'aixeta, no cal que bulli. Posam cada neula uns deu segons en remull i la deixam damunt un pedaç humit.
És molt important que sigui banyat. Amb eixut s'hi aferra la neula i es romp.
Anam col·locant una cullerada grossa del sofregit damunt cada neula en forma allargada i la tancam seguint també les instruccions (primer els costats curts i després els llargs).
Posam els rotllets preparats damunt la llauna del forn coberta amb un paper sulfuritzat untat d'un poc d'oli.
Quan els tenim tots fets enfornam la llauna i esperam uns deu minuts que siguin cuits. No hem d'esperar que agafin un color daurat. Aquesta farina d'arròs no canvia el color, es fa més transparent però igualment seran un poc cruixents i ben bons.
Mentre es couen, o bé amb anterioritat, preparam un arròs i la salsa per acompanyar els rotllets.
Posam a bullir l'arròs durant deu minuts.
Feim una truita prima i la tallam a trinxes.
Bullim els estrigassons durant cinc minuts.
Colat l'arròs el posam al wok amb una cullerada d'oli, la truita i els estrigassons. Ho salpebram, ho remenam un poc i ja és a punt de servir.
Mesclam tots els ingredients de la salsa i els remenam. No hi hem posat farina i encara que la salsa resulta més líquida ha anat igual de bé.
Servim a cada plat dos rotllets, dues cullerades d'arròs i una bona ració de salsa.












Comentaris
Publica un comentari a l'entrada