Arròs de verdura
Ingredients:
(Per a dues persones)
200 g. d'arròs bomba
Mitja coliflor petita
Tres carxofes
Un grapat de trossos d'esclata-sangs que teníem mig sofregits i congelats. (*)
Una ceba petita
Dos alls tendres
Una cullerada de julivert capolat
1/2 litre de brou de carn (Una part d'arròs/Dues parts i mitja més de brou)
Altres verdures que poden variar. En aquest cas:
- Un pebre verd
- Un pastanagó
- Un grapat de mongetes planes (set o vuit)
Oli, sal i pebre bo
(* Quan és el moment de trobar més esclata-sangs al mercat i a més bon preu, en compram dos quilos. Els netejam i trossejam i els passam per la pella amb molt poc oli, amb sal i pebre. En feim paquets amb paper d'alumini i els posam dins un recipient amb tapa que es pugui congelar. Quan, durant l'hivern, feim receptes que en requereixin, en treim del congelador una hora abans)
Procediment:
Preparam tots els ingredients: capolam la ceba i els alls tendres i tallam en trossos no massa petits la resta de verdures.
Sofregim la ceba i quan és un poc cuita ja hi afegim les mongetes i el pastanagó.
Passats uns minuts hi incorporam el pebre i tot seguit la coliflor, les carxofes i els esclata-sangs. Hem anat salpebrant els ingredients quan els hi afegíem.
Ho deixam coure una estona però les verdures no han de ser massa cuites.
Hi tiram l'arròs i ho remenam tot plegat.
Després d'un minut ja hi abocam el brou calent.
Quan s'hagi begut el brou hauran passat quinze minuts més o menys.
Quasi al final, hi afegim el julivert capolat i ho remenam un poc.
Esperam mig minut i apagam el foc.











Comentaris
Publica un comentari a l'entrada