Dolç de coca, crema, iogurt i fruita







Essent unes postres del darrer àpat de les festes de Nadal  ens hem decidit per un combinat d'ingredients mengívols, d'aprofitament i fàcils de preparar.
Aquesta recepta s'assembla, més o menys, al parfait francès i al  trifle anglès.

Ingredients: 

Coca magdalena o qualsevol altra classe de pasta semblant.
Fruites vermelles variades congelades
Un pot de melicotó en almívar
Crema catalana preparada 
Iogurt natural
Torró variat (sobres)
Una copa de licor (cointreau, moscatell, vi de Porto, triple sec...) opcional si no hi ha infants

Material: Copes, bols  o tassons individuals


Procediment:

Descongelam les fruites vermelles en un colador.
Mesclam  dues culleradetes de sucre amb les fruites vermelles ja descongelades  i les deixam a la gelera.
En el nostre cas utilitzam també coca magdalena que teníem congelada i l'hem treta del congelador el dia abans.
Obrim el pot dels melicotons. En feim trossets petits. 
Mesclam l'almívar del pot de melicotons amb el licor que  hem decidit i hi regam la coca. 







Començam a preparar aquest plat dolç individual.
Al fons de cada copa o tassó posam una base de coca ben emborratxada.



La cobrim amb una capa de crema catalana.
Damunt, hi col·locam una cullerada de fruites vermelles i trossets de melicotó.
Ho tapam amb unes cullerades de iogurt natural.


Posam trossos dels diversos torrons que ens han quedat (xocolata, xixona, crema...) dins la picadora.
Per acabar  cobrim el dolç amb una cullerada d'aquesta picada de torró. Ho deixam una estona a la gelera perquè s'acaqbi d'amarar bé. 
Evidentment és un dolç que s'ha de menjar ficant la cullereta de dalt a baix, mesclant tots els gusts i textures.


Si és un àpat de molts de comensals, com en aquest cas del Dinar del dia dels Reis, i tenim lloc a la gelera podem preparar-lo el dia abans per estalviar la feina de darrera hora.

Enllaços:
CURIOSITATS: Parfet / Trifle



Comentaris

Entrades populars