Bacallà al forn amb espinacs


Aquesta vegada he optat per una bacallà sense tomàtiga, que és així com m'agrada més, perquè de primer plat teníem gaspatxo. Hauria resultat un abús. Aquesta recepta és una barreja d'espinacs a la catalana senzills i de bacallà confitat. És una recepta de poques calories.

Ingredients:

Un tall de bacallà descongelat de qualitat  per persona (en aquest cas tres) (120 g per tallada)
Tres patates grosses o 6 de petites
Una bossa d'espinacs tendres
Una ceba
30 g. de panses sense pinyol
10 grams de pinyons
Dues cullerades d'oli d'oliva
Un tassó (200 ml) de llet semidescremada
Una cullerada de julivert capolat
Una cullerada de galleta picada
10 g de mantega
Un perol amb dos dits (3 cm) d'oli d'oliva per confitar
Sal i pebre

Procediement:

Començam per tallar la ceba a la juliana i la col·locam dins una rostidora adequada per a tres talls.
Pelam i tallam les patates a talls rodons fins i els col·locam damunt la ceba. Ho salpebram, hi posam una cullerada d'oli  i ho deixam coure sol al forn (175º) una estona, fins que les patates s'hagin afluixat un poc.
Mentrestant posam el perol amb oli al foc i quan arribi 65º o vegem que ja és calent sense bullir hi introduïm els talls de bacallà i els hi deixam 15 minuts perquè s'hi confitin. No s'han de fregir. (*)
Mentre esperam, posam els espinacs amb una cullerada d'oli al wok fins que perden l'aigua i hi afegim un poc de sal, pebre, les panses i els pinyons. Ho remenam i apagam el foc.
També els podríem bullir i mesclar després amb els pinyons i les panses.
Treim el bacallà de l'oli, el deixam degotar i amb una pala adequada li llevam la pell.
Quan la patata ja és un poc cuita, la treim del forn. 
Col·locam els espinacs. Ho tornam enfornar 10 minuts més.

Finalment hi col.locam el bacallà.
Mesclam el julivert, la mantega i la galeta picada i l'escampam per damunt les tallades.
Hi abocam el tassó de llet i ho tornam enfornar per gratinar 10 minuts escasos més. El bacallà no ha de resultar sec.




(* L'oli de la confitada es pot guardar perfectament i tornar-se utilitzar per a qualsevol plat de peix)



Comentaris

Entrades populars