Albergínies amb xampinyons (PC)
Segurament deu haver-hi plats semblants a aquest però la veritat és que ha sortit de la improvisació del calaix de la gelera: albergínies, cebes i xampinyons que ens havíem de menjar.
De vegades passa que adquirim uns aliments fent comptes d'utilitzar-los aviat i un canvi de plans, una convidada o qualsevol imprevist fa que allò quedi a la gelera sense cap objectiu clar.
Avui necessitàvem un plat d'acompanyament un poc més complet que una ensalada per a un peix torrat que ens havia quedat d'ahir.
Al final ha resultat millor que la part principal del dinar i ho tornaré a fer. Per això ho he posat al blog.
Ingredients:
(per a dues o tres persones: en total 4'5 punts)
Quatre albergínies no gaire grosses
Mitja ceba novella
Una vintena de xampinyons
Sal, pebre i nou noscada
Una cullerada rasa de julivert capolat
Una cullerada rasa d'estragó capolat
Alfabeguera i orenga secs
Una cullerada d'oli (2'5p)
20 grams de mantega (de poc greix) (2p)
Procediment:
Pelam les albergínies i les tallam en llesques primes.
Les torram amb una torradora lleugerament untada d'oli amb un paper de cuina. També les podríem torrar al forn i posar-les a tires.
Així com es couen les anam col·locant en una rostidora també untada d'oli amb un paper. La base n'ha de quedar ben coberta. Reservam les altres.
Feim els xampinyons nets, els retiram el tronquet i els feim trossets petits.
Capolam la mitja ceba amb el ganivet.
Dins un wok posam la cullerada d'oli d'oliva i hi sofregim un poc la ceba.
Després hi posam els xampinyons i esperam que vagin fent aigua i es reduieixi.
Hi posam sal, pebre, un poquet de nou noscada, el julivert, l'estragó i un polset d'alfabeguera. Ho remenam i apagam el foc.
![]() |
| Julivert i estragó que tenc capolat i congelat a punt d'utilitzar |
Abocam tots els xampinyons damunt la base d'albergínia i els cobrim amb la resta de l'albergínia que havíem reservat.
Hi escampam un poquet d'orenga i trossets de mantega per damunt.
Ho posam al forn que ja tenim calent a 175 º durant quinze minuts.
Si hi he de trobar qualque defecte és que a l'hora de fer la foto del plat, no és molt segur que en agafar-ne una porció no s'espenyi. Per la resta, molt bo.












Comentaris
Publica un comentari a l'entrada