Esclata-sangs per a tot l'any
Ja he dit altres vegades que no som cercadors d'esclata-sangs i ens hem de conformar comprant els que venen que gairebé sempre són de fora. Així i tot com que fa molts d'anys que ho feim sempre els compram al mateix mercader i la majoria són molt bons.
Ens agrada molt cuinar-ne i menjar-ne en diverses ocasions i receptes al llarg de l'any i per tant hem trobat la manera de conserva-ne congelats.
Ingredients:
Un quilo d'esclata-sangs
Un poc d'oli d'oliva
Sal i pebre
Material:
Paper de forn
Paper de plàstic
Dos pots o capses de plàstic
Procediment:
Netejam els esclata-sangs. Hi ha qui diu que no s'ha de fer amb aigua. Jo els rent davall el raig prim de l'aixeta, amb les mans i els deix degotar.
En tenir-los ben nets, trossejam els que volem conservar i procuram que no en quedi cap tros amb corcs.
Aquest paper, a més de protegir-los del gel, els separa en parts independents que podem treure amb facilitat.
Posam un tros de paper al fons dels pots i els anam omplint. En feim parts de cent grams separades per trossos de paper. Als nostres pots en caben tres parts de cent grams més o menys.
Quan els tenim plens els tapam amb un altre paper i un tros de plàstic. Finalment hi posam la tapadora del pot i ja estan a punt de congelar.
És una molt bona manera de poder fer moltíssimes de receptes durant els mesos d'hivern i de primavera en què ja no en trobam a comprar.
Clicant damunt el títols següents en color verd podeu accedir a les explicacions de les receptes amb esclata-sangs del blog:
Cassola, Sopes seques amb esclata-sangs, Formatge tendre fregit amb esclata-sangs..., Espaguetis amb bolets, col-i-flor i carxofes, Vol-au-vents d'esclata-sangs, Arròs de verdura, Fricandó, Pasta amb esclata-sangs, ou i tòfona fresca
També hi trobareu entrades relacionades amb els esclata-sangs als enllaços de llengua i d'articles:
La paraula esclata-sang
Article de Climent Picornell: Picornells i esclata-sangs
Clicant damunt el títols següents en color verd podeu accedir a les explicacions de les receptes amb esclata-sangs del blog:
Cassola, Sopes seques amb esclata-sangs, Formatge tendre fregit amb esclata-sangs..., Espaguetis amb bolets, col-i-flor i carxofes, Vol-au-vents d'esclata-sangs, Arròs de verdura, Fricandó, Pasta amb esclata-sangs, ou i tòfona fresca
També hi trobareu entrades relacionades amb els esclata-sangs als enllaços de llengua i d'articles:
La paraula esclata-sang
Article de Climent Picornell: Picornells i esclata-sangs


Comentaris
Publica un comentari a l'entrada