Esclata-sangs per a tot l'any





Avui hem anat a cercar esclata-sangs, al mercat. 

Ja he dit altres vegades que no som  cercadors d'esclata-sangs i ens hem de conformar comprant els que venen que gairebé sempre són de fora. Així i tot com que fa molts d'anys que ho feim sempre els compram al mateix mercader i la majoria són molt bons.

Ens agrada molt cuinar-ne i menjar-ne en diverses ocasions i receptes al llarg de l'any i per tant hem trobat la manera de conserva-ne congelats.

Ingredients:

Un quilo d'esclata-sangs
Un poc d'oli d'oliva
Sal i pebre

Material: 
Paper de forn
Paper de plàstic
Dos pots o capses de plàstic

Procediment:

Netejam els esclata-sangs. Hi ha qui diu que no s'ha de fer amb aigua. Jo els rent davall el raig prim de l'aixeta, amb les mans i els deix degotar.




En tenir-los ben nets, trossejam els que volem conservar i procuram que no en quedi cap tros amb corcs. 



En una pella amb poc oli els saltam i els salpebram molt lleugerament. 



En haver perdut un poc de volum ja podem apagar el foc i esperam que refredin.



Mentrestant preparam els pots i els trossos de paper de forn.




Aquest paper, a més de protegir-los del gel, els separa en parts independents que podem treure amb facilitat.
Posam un tros de paper al fons dels pots i  els anam omplint. En feim parts de cent grams separades per trossos de paper. Als nostres pots en caben tres parts de cent grams més o menys.



Quan els tenim plens els tapam amb un altre paper i un tros de plàstic. Finalment hi posam la tapadora del pot i ja estan a punt de congelar.





És una molt bona manera de poder fer moltíssimes de receptes durant els mesos d'hivern i de primavera en què ja no en trobam a comprar.

Clicant damunt el títols següents en color verd podeu accedir  a les explicacions de les receptes amb esclata-sangs del blog:
Cassola, Sopes seques amb esclata-sangs, Formatge tendre fregit amb esclata-sangs..., Espaguetis amb bolets, col-i-flor i carxofes, Vol-au-vents d'esclata-sangs, Arròs de verdura, Fricandó, Pasta amb esclata-sangs, ou i tòfona fresca 

També hi trobareu entrades relacionades amb els esclata-sangs als enllaços de llengua i d'articles:
La paraula esclata-sang
Article de Climent Picornell: Picornells i esclata-sangs

Comentaris

Entrades populars