Formatge tendre al forn



En una altra entrada del blog (Formatge tendre fregit i esclata-sangs) es troba la manera més clàssica, a ca nostra, de menjar el formatge tendre mentre que  en aquest cas només és una variació. En lloc de fregir-lo, la qual cosa suposa moltes calories (les pròpies de formatge, la farina i l'oli), el rostim al forn. 
L'efecte no és ben bé el mateix. És més saludable i el resultat tant de textura com de gust és també molt bo i això és el que importa.

Ingredients:

Un tros de formatge tendre (de vaca o d'ovella...)
Sal

Procediment:

Encenem el forn a 180º
Folram una rostidora amb paper de forn. 
Feim trossos d'un centímetre més o menys(no han de ser prims).


Els col·locam descantats uns dels altres a la rostidora i els salam.

Enfornam la rostidora i l'anam vigilant fins que agafa un poc de color de cuit.


No han de ser tan cuits com per ser cruixents del tot.
Han de resultar fluixos al seu interior perquè no es tracta d'un snack per menjar amb els dits sinó de l'ingredient principal d'un dinar o un sopar acompanyat d'una bona ensalada o d'altres verdures.


És una bona alternativa per a un dia en què no volem fer gaire feina i descansar d'altres tipus de proteïnes.


Comentaris

Entrades populars