Sobre l'ensalada russa
* El nom
La paraula russa aplicada a una ensalada la trobam a molts de receptaris des de mitjan segle XIX.
Però a cap dels documents gastronòmics russos no hi apareix aquesta ensalada si no és per referir-se a la cuina francesa.
Justament va ser un cuiner francès, Lucien Olivier, que amb un soci rus, Yakov Pegov, va popularitzar aquest plat a un restaurant de Moscou, Hermitage.
La recepta no tenia res a veure amb la nostra però sí que contenia mesclats molts d'ingredients de qualitat amb maionesa. També és coneguda amb el nom d'Ensalada Olivier.
![]() |
| Restaurant Hermitage a Moscou (Imatge d'Internet) |
![]() |
| Lucien Olivier (Imatge d'Internet) |
La recepta no tenia res a veure amb la nostra però sí que contenia mesclats molts d'ingredients de qualitat amb maionesa. També és coneguda amb el nom d'Ensalada Olivier.
N'hi ha versions per tot el món.



Comentaris
Publica un comentari a l'entrada