Púding de carabassó i gambes (PC)

Enllaços: 
LLENGUA: Pastís, púding, flam


Poques vegades els plats de "règim", (PC) de poques calories, són tan suculents com aquest.



Ingredients:

Tres o quatre carabassons (segons la mida)
Un manat o una bossa d'espinacs
Dues cebes tendres
Un all
140 g Gambes pelades (2)
Quatre culleradetes de postres d'oli d'oliva (4p)
Un ou (2'5p)
100 ml de llet descremada (0'5)
Sal i pebre

(Total punts:9)



Amb aquestes quantitats en surten dues o tres racions grosses si és plat únic. Si és un primer plat acompanyat d'ensalada, salsa de tomàtiga... en sortiran ben bé quatre o cinc racions. 


Procediment:

Encenem el forn a 180º.
Rentam els carabassons i els pelam i els tallam en rodanxes primes. 
Folram la palangana del forn amb  paper untat amb poc oli i hi col·locam el carabassó. L'enfornam uns quinze minuts. El treim, els salpebram  i el reservam. Mantenim el forn calent.



Rentam els espinacs i els feim coure al vapor cinc minuts. Si els bullim aportaren massa aigua. Els tallam un poc i els reservam en un colador.  Acaben d'amollar l'aigua que tenen.



Mentrestant pelam les gambes. Les salpebram. 
(Es poden reservar els caps i les pells, si són fresques, per a una crema o per a un sofregit)
Capolam la ceba tendra i l'all i els sofregim en un wok amb l'oli, amb poc foc i tot seguit les gambes. Quan ja han mudat el color hi afegim els espinacs; ho remenam un minut, ho tornam salpebrar i apagam el foc.



Batem l'ou amb un poc de sal i la llet. 
Preparam un motlle alt folrat de paper i en tapam la base amb carabassó.



Cobrim aquesta capa amb part del preparat de gambes i espinacs.



Hi abocam la meitat de la mescla d'ou i llet. Tornam a posar-hi carabassó i damunt la resta del sofregit. Acabam amb el carabassó.



Hi abocam la resta d'ou i llet i ho enfornam uns 30 o 40 minuts, fins que veim que ha quallat i ha agafat un clor de cuit.



En treure-ho del forn, hem d'esperar a desemmotllar-lo fins que hagi refredat un poc. Si en fer-ho veim que encara amolla un poc de suc, simplement l'eixugam amb un paper de cuina abans de servir-lo.






Comentaris

Entrades populars