Ensalada de nespres (nísperos) i espinacs
Ellaços:
LLENGUA (Nespra/Nespla)
Em costa utilitzar el nom correcte d'aquesta fruita. La coneixem com níspero i la traducció de nespra ens pareix estranya perquè la relacionam amb la nespla.
LLENGUA (Nespra/Nespla)
Em costa utilitzar el nom correcte d'aquesta fruita. La coneixem com níspero i la traducció de nespra ens pareix estranya perquè la relacionam amb la nespla.
A part de les ganes de provar aquesta ensalada, un altre motiu per fer l'entrada al blog és l'interès de parlar dels "nísperos" i poder incloure-hi una dita que any rere any, en arribar la temporada, repetien primer la meva padrina comare i després mon pare . Ens ha quedat com una tradició i cada any la deim un dels primers pics que en menjam. És en castellà però ens fa gràcia i a més fa honor a la platada que en menjam i a la poca paret que fan.
"Quién nísperos come, bebe cerveza, espárragos chupa i besa una vieja; ni come, ni bebe, ni chupa, ni besa".
La temporada d'aquesta fruita és molt breu.
La veritat és que les nespres que trobam a les botigues són molt vistoses, pareixen madures i en tastar-les resulten insípides. Només al mercat de vegades en trobam d'aquelles d'un temps, més petites, dolces i amb una pinyolada d'espant. D'aquell temps que a moltes cases en tenien al "corral" i en regalaven als veïnats i coneguts.
No puc deixar de pensar en les platades que en menjàvem a ca nostra com a final d'un dinar. Mon pare i jo pareixia que competíem a veure qui en menjava més. Record un amic que venia per ca nostra i se n'espantava.
Com que enguany hem tengut la sort que diverses amigues m'han fet un bon present d'aquesta fruita, m'he animat a fer-ne una ensalada ben original.
Com que enguany hem tengut la sort que diverses amigues m'han fet un bon present d'aquesta fruita, m'he animat a fer-ne una ensalada ben original.
La recepta és una versió amb variants d'una ensalada que he trobat en un altre blog.
Ingredients:
Una bossa de fulles d'espinacs tendres
Vuit nespres de bona mida
Una bolla de mozzarella tendra
40 de grans de blat de moro/de les índies torrats
Salsa de maduixes (vuit maduixes, una cullerada de vinagre, una cullerada de sucre, i una cullerada d'oli d'oliva i un polset de pebre bo)
Procediment:
Començam per fer la salsa de maduixes. La podem tenir feta d'abans i conservada a la gelera. També ens servirà per a carns rostides o torrades.
Rentam i trossejam les maduixes i les posam en un perol al foc juntament amb el sucre i el vinagre. Les deixam coure durant 10 minuts.
Les trituram i les deixam refredar. Després hi afegim la cullerada d'oli i el polset de pebre bo.
Pelam i trossejam les nespres.
Servim a part la resta de salsa i cadascú se n'hi afegeix al plat.












Comentaris
Publica un comentari a l'entrada