Sopes de peix



Des que m'entretenc amb aquest bloc m'ha crescut l'interès per elaborar  i menjar plats que tenia oblidats o que no considerava tan atractius com ara. Solen ser senzills, humils, del temps dels nostres pares o padrins però no per això menys gustosos.
Aquestes sopes de peix pertanyen a la meva infantesa. Mon pare pescava i tot l'any teníem peix roquer per fer brou. Ja m'agradaven molt i encara ara m'agraden per menjar qualque vegada. Serveixen per utilitzar un brou de peix sense pretensions.

Ingredients:

Brou de peix (Segons la recepta de cadascú. Arròs de peix)
Una ceba
Un all
Una tomàtiga petita
Unes fulles de julivert
Quatre branquetes de moraduix (imprescindible!)
Sopa torrada
Oli d'oliva, sal i pebre

Procediment:

Posam el brou a encalentir.
Capolam la ceba i l'all per una banda i la tomàtiga i el julivert per l'altra. No és necessari que ho facem gaire petit perquè ho tornarem capolar cuit.


Sofregim la ceba i l'all i quan són un poc cuits hi afegim la tomàtiga amb el julivert. Ho salpebram.


En esser cuit ho posam a la picadora amb un poc de brou i ho capolam ben fi.



Abocam aquest sofregit dins el brou i feim que bulli uns minuts.


En lloc de comprar sopa torrada, com que ens havien sobrat sopes d'un altre dia les hem torrades al forn en un paper sulfuritzat durant cinc o sis minuts a 150º.



Posam la sopa torrada  dins un plat i dues branquetes de moraduix. En el moment de dinar hi abocam el brou calent.


No pretén competir amb l'arròs o amb els fideus de peix i tanmateix en passam molt de gust.

Comentaris

Entrades populars