Ensalada de tardor amb formatge cruixent


Aquesta ensalada té ingredients comuns amb altres però li hem dit de tardor perquè en reuneix tres d'aquesta temporada: poma, codonyat i suc de magranes. I són aquests tres i el formatge que li fan agafar un gust peculiar que ens ha agradat molt. Els altres ingredients poden variar segons el que tenguem a la gelera.

Ingredients:

Lletugues variades (enciam, endívia i fulles vermelles i verdes diverses)
Mitja poma
Mig alvocat
Un tros grosset de codonyat
Un pastanagó
50 g de salmó fumat (prescindible)
Formatge (parmesà preferentment, però en aquesta ocasió hem aprofitat havarti que ens havia quedat d'un altre dia)
Una cullerada d'orenga 
Oli d'oliva
Sal
Vinagre balsàmic
El suc de mitja llimona


Procediment:

Encenem el forn a 200 º i col·locam els talls de formatge fins damunt un paper per a forn. Hi escampam per damunt un poc d'orenga. Quan el forn és calent l'hi posam i vigilam que no es cremi. Amb 7 o 8 minuts pot ser cuit. El color torrat, no cremat, ens ho dirà. Potser faci un poc de fum en obrir la porta del forn. El treim i esperam que refredi i torni cruixent.


Pelam la poma i l'alvocat i en feim trossos que reservam amb un poc de suc llimona perquè no variïn de color.
Pelam el pastanagó i amb un ratllador o mandolina en feim llenques primes.
Tallam en fideus prims el salmó.
Feim trossos petits del codonyat.
Col·locam les lletugues en una palangana.













Hi afegim la resta d'ingredients.
Feim una trempada lleugera amb poc oli, poca sal i poc vinagre.


Com que el formatge ja ha refredat, el podem trossejar irregularment i col·locar damunt l'ensalada.




Finalment, ho regam tot  amb la salsa  de magranes. 

Tot junt ha tengut un gust especialment bo i un poc nou. No serà la darrera vegada que reunim aquests ingredients. 





Comentaris

Entrades populars