Dinar del dia dels Reis
Al marge de tota la qüestió d'origen religiós o no, les festes de Nadal impliquen diversitat d'opinions.
Són desitjades sobretot pels treballadors que hi tenen moltes vacances, pels estudiants, per famílies que es retroben amb aquesta excusa...
Hi ha una tendència, ben lògica, a rebutjar-les per l'abús de celebracions, d'adornaments, de consum i de menjar sense to ni so, com si fos obligada una felicitat justament uns dies a l'any.
Però a molta gent li agraden per la ruptura de la rutina que suposen, pels canvis decoratius, per una preparació entranyable de la casa, per la reunió de familiars que difícilment es dóna en altres èpoques de l'any, per la celebració de concerts i actes com les matines i la Sibil·la, per la música, pels regals i, encara més, pels àpats.
Aquest és el nostre cas. Tot i ser conscients dels aspectes negatius, ens agrada Nadal un poc per tot i, a més, per preparar receptes, plats i taules especials per a aquestes festes.
I és dels àpats que ens interessa parlar aquí.
En aquesta ocasió ens ocuparem del dinar del dia dels Reis (per a una quinzena de comensals).
El publicam com una proposta més.
Dinar del dia dels Reis
(per a quinze persones)
Es tracta del darrer dels àpats, així i tot encara queda un racó per acabar de gaudir d'un dinar familiar, just abans de recuperar les rutines professionals i alimentàries. Tothom ja ha tengut qualque ocasió de tastar plats sofisticats i en aquest cas, enguany, hem decidit elaborar un dinar més tradicional.
Entrant
(A més de patates fregides i olives)
Pa amb oli variat (llesques primes de baguet amb oli, tomàtiga i sal)
Formatge i embotits diversos
Begudes d'aperitiu
(Prenem aquest aperitiu a part, de drets, mentre van arribant els quinze comensals)
Primer plat
Parella d'ensalades: russa i de cols.
La mescla resulta especial per la reunió dels gusts i sobretot per la diferència de textura: la col cruixent i les verdures suaus.
(La servim prèviament a taula)
Segon plat
Cuixa de xot rostida amb patates i moniatos
(Se serveix desossat encara que s'ha cuit amb ossos)
Postres
Dolç de coca, crema, iogurt i fruita(parfait)
(Preparat en recipients individuals)
Llevat de la petita part de torró, aquest pot ser un menú d'un diumenge especial. Si més no la proposta pot servir per a preparar les festes del Nadal 17-18. Un any passa volant!
Enllaços:
OBRES LITERÀRIES (Tres poemes sobre els Reis de l'Orient)
(per a quinze persones)
Es tracta del darrer dels àpats, així i tot encara queda un racó per acabar de gaudir d'un dinar familiar, just abans de recuperar les rutines professionals i alimentàries. Tothom ja ha tengut qualque ocasió de tastar plats sofisticats i en aquest cas, enguany, hem decidit elaborar un dinar més tradicional.
Entrant
(A més de patates fregides i olives)
Pa amb oli variat (llesques primes de baguet amb oli, tomàtiga i sal)
Formatge i embotits diversos
Begudes d'aperitiu
(Prenem aquest aperitiu a part, de drets, mentre van arribant els quinze comensals)
Primer plat
Parella d'ensalades: russa i de cols.
La mescla resulta especial per la reunió dels gusts i sobretot per la diferència de textura: la col cruixent i les verdures suaus.
(La servim prèviament a taula)
Segon plat
Cuixa de xot rostida amb patates i moniatos
(Se serveix desossat encara que s'ha cuit amb ossos)
Postres
Dolç de coca, crema, iogurt i fruita(parfait)
(Preparat en recipients individuals)
Llevat de la petita part de torró, aquest pot ser un menú d'un diumenge especial. Si més no la proposta pot servir per a preparar les festes del Nadal 17-18. Un any passa volant!
Enllaços:
OBRES LITERÀRIES (Tres poemes sobre els Reis de l'Orient)








Ets fenomenal, Aina!
ResponEliminaTu surts a la recepta del rostit. Ets part del blog en moltes ocasions. Gràcies.
EliminaSom una fidel seguidora I admiradora del teu blog, he tastat moltíssims dels plats que hi apareixen I he posat en pràctica moltes de les receptes. Sempre has estat un model I una guia per a mi, I no parl únicament de cuina.
Elimina