Pèsols o estiragassóns, una classe.
(Recepta: Estrigassons ofegats)
*Pèsols o estiragassons, una classe
Andreu Manresa, El país (9 d'abril 2016)
ttp://cat.elpais.com/cat/2016/04/09/espana/1460217062_620419.html
(Fragment)
Creixen ocults, embeinats, però no són perdigons, idèntics sí, i són usats en guarnició o companyia que contamina el relat
Pèsols, xítxaros, pintxos, estiragassons, etc., els
noms són la mateixa cosa identificable en un pam del territori del
català a Mallorca. El nom és la matrícula de la vella militància
singular. Arreu, a cada poble i als redols de la terra l'origen
acostuma a marcar la identitat del producte, ara i sempre tan
delicat.
Res mai més no serà igual en els usos i la mentalitat
d'un comensal —infantil o madur— després de reconèixer interès
o curiositat pels pèsols, lleugers, deliciosos, una mica dolcencs,
sí. Descobrir el ventall de sorpresa, sabor, textura, ressons, i
subtileses d'aquestes minúcies verdes, llegums en dispersió,
suscita generalment passió, certa addicció...

Comentaris
Publica un comentari a l'entrada