Llenties
No crec aportar res en aquesta recepta. És tan tradicional i n'hi ha tantes varietats que no s'hi pot ser gaire creativa. Així i tot, com que no hi deu haver cap blog de cuina sense qualque recepta de llenties, aquestes són les nostres que si tenen res de particular és que les coem sense sofregir cap ingredient i sense cap tipus de carn. Precisament els ingredients vegetals i les quantitats poden anar canviant segons la temporada, els fons de la gelera o el gust de cada casa.
Ingredients:
400g (més o menys) de llenties petites
Un manat d'espinacs
Mitja lletuga d'enciam
Una tomàtiga
Dos pastanagons
Un tros de carabassa
Un carabassó
Un manat de ceba tendra
Un manat de porros
Dues cullerades d'oli
Dos litres d'aigua
Dues cullerades de vinagre
Sal
Per acompanyar el plat:
Tàperes
Mitja ceba i dues cullerades de vinagre
Procediment:
No és necessari posar les llenties en remull però les hi posam perquè és la manera de fer-les netes. Les hi tenim mentre preparam la resta d'ingredients.
Rentam, pelam quan sigui necessari i trossejam tots els ingredients.
(Les fulles a la xifonada, els altres ingredients a la brunesa)
Colam i passam d'aigua les llenties.
Posam una olla amb l'aigua i sal al foc i en esser calenta hi abocam tots els ingredients plegats.
Hi posam les dues cullerades d'oli.
Ho feim bullir amb poca força durant una hora i un quart tapades.
Quan fa una hora hi posam el vinagre. Pot ser que hi hàgim d'afegir un poc de sal.
Quan ha passat el temps les deixam tapades i sense foc. S'acaben de confitar.
Preparam la ceba tallada a la juliana amb el vinagre i un platet amb tàperes. Cadascú se'n posarà a les seves llenties.
(Les fulles a la xifonada, els altres ingredients a la brunesa)
Colam i passam d'aigua les llenties.
Posam una olla amb l'aigua i sal al foc i en esser calenta hi abocam tots els ingredients plegats.
Hi posam les dues cullerades d'oli.
Ho feim bullir amb poca força durant una hora i un quart tapades.
Quan fa una hora hi posam el vinagre. Pot ser que hi hàgim d'afegir un poc de sal.
Quan ha passat el temps les deixam tapades i sense foc. S'acaben de confitar.
Preparam la ceba tallada a la juliana amb el vinagre i un platet amb tàperes. Cadascú se'n posarà a les seves llenties.







Comentaris
Publica un comentari a l'entrada