Cols de Brussel·les al forn





Aquesta és una alternativa a altres tipus de verdures per acompanyar un plat de carn, peix o ous. De vegades ve de gust substituir  la lletuga, l'endívia o les mongetes bullides sense afegir a l'àpat gaires calories. Aquestes cols tenen més o menys les mateixes que les carxofes i a més d'aigua aporten molts d'elements saludables (vitamines, fibra, minerals...) 
És cert que la recepta duu un poc de mantega (light), un poc de formatge  i un poc de cuixot salat. Tot plegat per a cada comensal no suposa gaire més que la trempada de l'enciam i a més satisfà el doble.


Ingredients:

Una trentena de cols de Brussel·les fresques o una bossa de congelades.
Quatre tallades fines  de cuixot salat
Dues cullerades de formatge ratllat en pols o de gratinar
Una cullerada de mantega (de poques calories)
Nou moscada
Una culleradeta d¡orenga
Sal i pebre bo

Procediment:

Bullim les cols. Varia el temps de cocció si són fresques o congelades. 
Encenem el forn a 180º amb el ventilador (si en té).
Untam una rostidora amb un poc de mantega.
Hi posam les cols degotades.


Les salpebram i hi ratllam un poc de nou moscada.
Tallam a fils prims el cuixot salat i els escampam per damunt.
Hi repartim el formatge ratllat i un poc d'orenga.
Finalment hi posam trossets de la mantega.



Enfornam la rostidora i la hi deixam uns quinze minuts o fins quan vegem que comencen a rostir-se per damunt.



Són un bon acompanyament per a carn torrada, però també ens agraden per sopar com a plat únic.



Enllaços:
CURIOSITATS: Sobre les cols

Comentaris

Entrades populars