Cols de Brussel·les al forn
Aquesta és una alternativa a altres tipus de verdures per acompanyar un plat de carn, peix o ous. De vegades ve de gust substituir la lletuga, l'endívia o les mongetes bullides sense afegir a l'àpat gaires calories. Aquestes cols tenen més o menys les mateixes que les carxofes i a més d'aigua aporten molts d'elements saludables (vitamines, fibra, minerals...)
És cert que la recepta duu un poc de mantega (light), un poc de formatge i un poc de cuixot salat. Tot plegat per a cada comensal no suposa gaire més que la trempada de l'enciam i a més satisfà el doble.
Ingredients:
Una trentena de cols de Brussel·les fresques o una bossa de congelades.
Quatre tallades fines de cuixot salat
Dues cullerades de formatge ratllat en pols o de gratinar
Una cullerada de mantega (de poques calories)
Nou moscada
Una culleradeta d¡orenga
Una culleradeta d¡orenga
Sal i pebre bo
Procediment:
Bullim les cols. Varia el temps de cocció si són fresques o congelades.
Encenem el forn a 180º amb el ventilador (si en té).
Untam una rostidora amb un poc de mantega.
Hi posam les cols degotades.
Tallam a fils prims el cuixot salat i els escampam per damunt.
Hi repartim el formatge ratllat i un poc d'orenga.
Enfornam la rostidora i la hi deixam uns quinze minuts o fins quan vegem que comencen a rostir-se per damunt.
Enllaços:
CURIOSITATS: Sobre les cols






Comentaris
Publica un comentari a l'entrada