Pasta amb verdura (Poques calories)
Encara que podem fer aquesta pasta en qualsevol època de l'any, la tenim relacionada amb l'hivern entre altres coses per la classe de verdura que hi posam.
Deim que té poques calories (PC)perquè llevat de la pasta i un poc d'oli és un plat lleuger en comparació amb altres de pasta amb salses i carn o peix.
Resulta també oportuna després de festes per passar escalonadament a una manera de menjar més ordenada i poc calòrica. Té l'avantatge que omple i no engreixa gaire i sobretot és bona de digerir. Evidentment és per a un dinar de plat únic.
Ingredients:
(Per a quatre persones)
125g de pasta per cap. (1/5 Kg més o menys)
Un porro gros o un manat de porros petits
Mig carabassó
Mitja albergínia
Un pastanagó
Mitja col-i-flor petita
Tres carxofes
Una dotzena de xampinyons
Una tassa de tomàtiga capolada
Orenga, alfabeguera
Sal, pebre bo
Quatre cullerades rases d'oli d'oliva
Formatge rallat en pols.
Procediment:
Bullim la pasta.
En un Wok (es cou amb menys oli i no es crema), començam sofregint les verdures per aquest ordre i amb un interval d'un minut entre i entre: porro, carabassó, albergínia i pastanagó, col-i-flor i carxofes.
Ho remenam un poc i hi afegim finalment els xampinyos que, amb l'aigua que amollen, ajudaran a acabar de coure la resta d'ingredients sense necessitat d'afegir-hi més oli. Ho salpebram.
Esperam que es redueixi tot un poc i hi abocam la tomàtiga amb una cullerada rasa d'alfabeguera i una d'orenga. Ho mantenim una estona al foc. No es tracta d'aconseguir un plat amb salsa. La tomàtiga només n'és un ingredient més.
Quan és cuit hi abocam la pasta bullida amb quatre culleradetes de formatge rallat (opcional) i ho remenam un poc.
En servir cada plat, cada comensal s'hi afegeix formatge i/o tàperes segons la preferència.








Avui l'he feta, ara veurem si m'ha sortit tan bona com la teva. Hi he fet una petita variació perquè no tenia colflori I al seu lloc hi he posat estrigassons de garrova.
ResponEliminaIgual de bona o més!
ResponElimina