Pastís de carn amb espinacs al forn

Aquest pastís es basa en el farciment de la vianda freda que feim per Nadal (fiambre de pollastre).
N'hem aprofitat només la idea del farciment amb algunes modificacions perquè en resulti un plat estil diari ( més senzill i molt menys laboriós, menys calòric, més petit i també menys elegant).
Ingredients:
300 g de carn capolada de vedella
Un pit de pollastre (300 g més o menys) (*)
Dos manats d'espinacs
Tres cullerades de formatge ratllat per a gratinar
Dues tallades fines de cuixot salat
Un tos de tòfona (opcional)
Un ou (poden ser dos)
Dues tallades fines de cuixot salat
Un tos de tòfona (opcional)
Un ou (poden ser dos)
Sal, pebre
Un raig de conyac
Un raig de vi sec (tipus xerès)
Un raig de salsa Perrins
Una culleradeta d'oli d'oliva
Un raig de vi sec (tipus xerès)
Un raig de salsa Perrins
Una culleradeta d'oli d'oliva
(* Podria ser també capolat, però a la carnisseria no ho fan i jo he preferit fer-ne trossets petits)
Procediment:
Tallam a trossos petits, com si fos per a un tàrtar, la carn de pollastre.
Tallam a trossets prims el cuixot salat.
Tallam la tòfona en trossets ben petits. No n'hi hauria posat si no fos perquè en tenia un tros de sobres d'una altra recepta.
Tallam a trossets prims el cuixot salat.
Tallam la tòfona en trossets ben petits. No n'hi hauria posat si no fos perquè en tenia un tros de sobres d'una altra recepta.
Mesclam les dues carns i el cuixot i ho salpebram.
Hi afegim l'ou i els tres sucs (vi, conyac i salsa P).
Ho pastam amb les mans i ho deixam reposar a la gelera mentre preparam la resta del plat.
Hi afegim l'ou i els tres sucs (vi, conyac i salsa P).
Ho pastam amb les mans i ho deixam reposar a la gelera mentre preparam la resta del plat.
Bullim al vapor - així no tenen tanta d'aigua- els espinacs. En ser cuits els expremem perquè deixin anar l'aigua i els trempam amb un poc de sal, un poc de pebre i un poc d'oli.
Encenem el forn a 180ºC.
Preparam una rostidora no gaire grossa i la folram amb paper de forn.
Feim dues parts de la carn i com si fos pasta n'escampam una a la base de la rostidora.
La cobrim amb els espinacs i al formatge ratllat.
Ho tapam amb l'altra part de carn i componem els costats que quedin un poc tancats.
L'enfornam i esperam que tengui un color de cuit: uns quaranta-cinc minuts.
En treure'l de forn veim que ha deixat anar molt de suc.
En treim el pastís i el deixam reposar un poc a la palangana de servir tapat en paper de plata. Tiram el suc.
Acompanyam aquesta carn amb ensalada.
Encenem el forn a 180ºC.
Preparam una rostidora no gaire grossa i la folram amb paper de forn.
Feim dues parts de la carn i com si fos pasta n'escampam una a la base de la rostidora.
La cobrim amb els espinacs i al formatge ratllat.
Ho tapam amb l'altra part de carn i componem els costats que quedin un poc tancats.
L'enfornam i esperam que tengui un color de cuit: uns quaranta-cinc minuts.
En treure'l de forn veim que ha deixat anar molt de suc.
En treim el pastís i el deixam reposar un poc a la palangana de servir tapat en paper de plata. Tiram el suc.
Acompanyam aquesta carn amb ensalada.








Comentaris
Publica un comentari a l'entrada