Proposta de menús I
M'agrada preparar les receptes, menjar-les i explicar-les al blog. No sé quina de les tres accions m'agrada més. Crec que són complementàries i unes sense les altres no m'atreuen igual.
Però és gràcies sobretot a qualque amiga meva que seguesc animada a omplir el blog. I precisament aquesta idea de proposar menús ha sortit d'ella.
De tant en tant convé canviar el ritme, la quantitat i el contingut de les menjades. O perquè han passat festes o perquè hem tornat de viatge o perquè hem tengut una temporada desordenada quant a alimentació.
D'aquesta idea és que surten els següents menús de dinar de set dies: carn, peix, llegum, pasta, verdures, poc greix, poc o gens de pa...
No és de cap manera allò que anomenam menú de règim sinó de "contenció" amb menys quantitat de carn, de peix, d'oli, de greixos, d'hidrats; més forn i torradora que pella, més complements vegetals que ingredients principals...
Preferim menús de dos plats amb quantitats discretes a cada un. Només en el cas de pasta es tracta de plats únics i en menjam més quantitat. Quan es tracta de llegums hi predominen les verdures.
Per altra banda els plats indicats van en moltes ocasions acompanyats d'ensalades diverses i a gust de cadascú que trempam amb poc oli.
No és de cap manera allò que anomenam menú de règim sinó de "contenció" amb menys quantitat de carn, de peix, d'oli, de greixos, d'hidrats; més forn i torradora que pella, més complements vegetals que ingredients principals...
Preferim menús de dos plats amb quantitats discretes a cada un. Només en el cas de pasta es tracta de plats únics i en menjam més quantitat. Quan es tracta de llegums hi predominen les verdures.
Per altra banda els plats indicats van en moltes ocasions acompanyats d'ensalades diverses i a gust de cadascú que trempam amb poc oli.
Quan es tracta de receptes del blog hi podeu accedir clicant damunt el nom. En els altres casos o no calen explicacions o, si en calen, apareixen al costat.
Esper que aquesta entrada ofereixi idees per envestir a la tasca diària de cuinar. Jo intentaré seguir-la.
ELS MENÚS
I
ELS MENÚS
I
1 - Crema de carabassa, carabassó, xampinyons i porro
(o un altre puré semblant)
(En feim per a dues vegades)
Ingredients:
Un tros de carabassa, dos o tres carabassons, vuit xampinyons i un porro gros. Un raig d'oli, sal, pebre i nou noscada. Aigua bona.
Procediment:
Trossejat i bullit tot plegat amb aigua que ho cobreixi durant quinze minuts. Triturat amb la gerra trituradora. Rectificat de sal.
Podem acompanyar el puré amb crostons de pa fregit i ben degotat.
(o un altre puré semblant)
Ingredients:
Un tros de carabassa, dos o tres carabassons, vuit xampinyons i un porro gros. Un raig d'oli, sal, pebre i nou noscada. Aigua bona.
Procediment:
Trossejat i bullit tot plegat amb aigua que ho cobreixi durant quinze minuts. Triturat amb la gerra trituradora. Rectificat de sal.
Podem acompanyar el puré amb crostons de pa fregit i ben degotat.
2 - Filets de pollastre al forn amb formatge (de poc greix) i tomàtiga
Amb ensalada de fulles i de remolatxa trempada en aquesta ocasió.
Amb ensalada de fulles i de remolatxa trempada en aquesta ocasió.
..................................................
II
En aquesta menjada de llegums procuram que no hi hagi més proteïnes (ni carn, ni peix, ni ous...)
En aquesta menjada de llegums procuram que no hi hagi més proteïnes (ni carn, ni peix, ni ous...)
1 - Ensalada: espàrecs amb una culleradeta de maionesa i tomàtiga crua.
2 - Fava parada o Llenties
2 - Fava parada o Llenties
..................................................
III
2 -Peix torrat amb tomàtiga torrada
(amb all torrat i julivert)
Torram el peix segons com explicam al següent enllaç:
.................................
IV
...................................
..................................
VI
(L'ou pot ser fet uns minuts al forn en lloc de fregit. La tòfona pot ser en conserva i els esclata-sangs poden ser xampinyons )
...................................................
VII
1 - Carxofa, carabassó i albergínia torrats
Preparam els cors de les carxofes, rentam els carabassons i les albergínies i les tallam en rodanxes primes.
Ho podem torrar al fogó o bé al forn (damunt la llauna folrada amb paper adequat, a 180º durant uns trenta minuts) i una vegada cuit ho trempam amb un poc d'oli, sal, pebre i llimona.






FABULÓS !!!
ResponEliminaGràcies!
Elimina