Proposta de menús I





M'agrada preparar les receptes,  menjar-les i explicar-les al blog. No sé quina de les tres accions m'agrada més. Crec que són complementàries i unes sense les altres no m'atreuen igual. 

Però és gràcies sobretot a qualque amiga meva que seguesc animada a omplir el blog. I precisament aquesta idea de proposar menús ha sortit d'ella.

De tant en tant convé canviar el ritme, la quantitat i el contingut de les menjades. O perquè han passat festes o perquè hem tornat de viatge o perquè hem tengut una temporada desordenada quant a alimentació.


D'aquesta idea és que surten els següents menús de dinar de set dies: carn, peix, llegum, pasta, verdures, poc greix, poc o gens de pa...

No és de cap manera allò que anomenam menú de règim sinó de "contenció" amb menys quantitat de carn, de peix, d'oli, de greixos, d'hidrats; més forn i torradora que pella, més complements vegetals que ingredients principals... 

Preferim menús de dos plats amb quantitats discretes a cada un.  Només en el cas de pasta es tracta de plats únics i en menjam més quantitat. Quan es tracta de llegums hi predominen les verdures.

Per altra banda els plats indicats van en moltes ocasions acompanyats d'ensalades diverses i a gust de cadascú que trempam amb poc oli.

Quan es tracta de receptes del blog hi podeu accedir clicant damunt el nom. En els altres casos o no calen explicacions o, si en calen, apareixen al costat.

Esper que aquesta entrada ofereixi idees per envestir a la tasca diària de cuinar. Jo intentaré seguir-la.

ELS MENÚS

I

1 - Crema de carabassa, carabassó, xampinyons i porro
(o un altre puré semblant)





(En feim per a dues vegades)
Ingredients
Un tros de carabassa, dos o tres carabassons, vuit xampinyons i un porro gros. Un raig d'oli, sal, pebre i nou noscada. Aigua bona.
Procediment:
Trossejat i bullit tot plegat amb aigua que ho cobreixi durant quinze minuts. Triturat amb la gerra trituradora. Rectificat de sal.

Podem acompanyar el puré amb crostons de pa fregit i ben degotat.



2 - Filets de pollastre al forn amb formatge (de poc greix) i tomàtiga

Amb ensalada de fulles i de remolatxa trempada en aquesta ocasió.




..................................................

II

En aquesta menjada de llegums procuram que no hi hagi més proteïnes (ni carn, ni peix, ni ous...)

1 - Ensalada: espàrecs amb una culleradeta de maionesa i tomàtiga crua.




2 - Fava parada   o Llenties  




..................................................


       
III






2 -Peix torrat amb tomàtiga torrada 

(amb all torrat i julivert)





Torram el peix segons com explicam al següent enllaç:
.................................
IV

1 - Crema de carabassa....




2 - Bistec de vedella / Llom torrat amb col trempada





...................................

V


- Sopa  de brou
     (amb poca pasta)





..................................


VI


(L'ou pot ser fet uns minuts al forn en lloc de fregit. La tòfona pot ser en conserva i els esclata-sangs poden ser xampinyons )



...................................................


VII

1 - Carxofa, carabassó i albergínia torrats


Preparam els cors de les carxofes, rentam els carabassons i les albergínies i les tallam en rodanxes primes.
Ho podem torrar al fogó o bé al forn (damunt la llauna folrada amb paper adequat, a 180º durant uns trenta minuts) i una vegada cuit ho  trempam amb un poc d'oli, sal, pebre i llimona.



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars