Plat dolç amb confitura "Vieux Garçon"




Aquesta preparació va començar a l'estiu quan era el temps de les fruites que la componen: maduixes, cireres, albercocs...

L'essencial del plat és la confitura Vieux Garçon. 

Va ser a través del Blog Cuina Cinc que vaig conèixer aquesta recepta i em vaig animar a fer-la. Es tracta d'una conserva de fruites variades amb sucre i aiguardent, en aquest cas rom, que es prepara a l'estiu i es consumeix per Nadal.  

Tant la recepta com les informacions curioses del seu origen, les podeu trobar clicant en aquest enllaç:

Com s'explica en el blog Cuina Cinc és bona per menjar amb diversos altres ingredients. En una ocasió hem aprofitat unes coquetes bambes de Nadal i en l'altra restes de torrons que hem combinat amb gelat de vainilla (no en tenim foto).


LA RECEPTA

Ingredients:

Coca bamba de Nadal  

Confitura Vieux Garçon (en conserva des de l'estiu)
Recepta de Cuina Cinc






Procediment:

Dividim la coca en rodanxes primes i en col·locam una en la base de cada copa.




Just al moment de servir aquest plat dolç cobrim la coca amb les fruites variades i un poc del seu suc.




Era la primera vegada que la tastàvem i per tant ha estat l'ingredient predominant.

En una altra ocasió de les festes hem combinat aquesta fruita amb altres ingredients:
Gelat de vainilla
Torrons variats (fluix, xocolata...)
Xocolata cuita
Neules


Posam a la picadora les restes de torró variat que tenim.
En col·locam una cullerada a la base de cada copa.
La cobrim amb una bolla de gelat i tot seguit una cullerada de fruites variades amb un poc de suc.
Acabam el plat amb un rajolí de xocolata cuita i una neula.

En aquest cas les fruites han estat un complement.
El combinat ha resultat molt bo però no en tenim cap document gràfic.

No cal dir que no són postres aptes per a infants. En aquest moments, però, els nostres infants ja són majors d'edat.

Gràcies a Fina, de Cuina Cinc per haver-me permès conèixer aquesta "confitura" tan especial.











Comentaris

  1. Moltes gràcies Xocolatera!
    Que la gaudiu molt i moltes gràcies per les propostes.
    Bon Any Nou i Bona Cuina,
    Fina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies.
      La segona proposta va ser boníssima però la complicació del dinar i la quantitat de comensals no em va deixar temps ni pensament per a les fotos.
      Bon any!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars