Sofregit de bacallà i carxofes (Ajo harina)
Ingredients:
Un tros de 250 g més o menys de bacallà ja dessalat
Tres o quatre carxofes segons la mida
Dues patates
Una ceba mitjancera
Dues tomàtigues
Un pebre vermell
Un all
Una cullerada rasa de farina
Julivert
Comí
Sal (segons el bacallà), pebre i pebre bord
Aigua
Oli d'oliva
Procediment:
Capolam la ceba i la tomàtiga i tallam el pebre en trossets petits.
Preparam els cors de les carxofes i els reservam en aigua, llimona i julivert. Com que no és temporada de carxofes convé que els llevem bé les fulles més fortes i només deixem el cor tendre.
Pelam, rentam i tallam les patates en cantons no gaire grossos.
Feim trossos esqueixats del bacallà.
Preparam la pella amb un poc d'oli per fer el sofregit.
Hi sofregim la ceba amb la tomàtiga i el pebre.
En esser cuit hi afegin les carxofes, el bacallà i les patates.
Ho salam i hi posam els pebres bo i bord.
Ho salam i hi posam els pebres bo i bord.
Ho remenam un poc i ho tapam d'aigua. És el moment de posa-hi un dels dos ingredients que li donen el nom, la farina. Ho remenam i ho deixam coure.
Mentrestant feim una picada amb el julivert, l'all - l'altre ingredient del nom- i el comí.
La hi afegim quan encara li falta una estona perquè sigui cuit.
No hem d'esperar trobar-hi trossos de bacallà perquè es desfà i forma part de la salseta.
Ha estat un plat ben bo, un poc diferent dels que tenim acostumats.
La hi afegim quan encara li falta una estona perquè sigui cuit.
No hem d'esperar trobar-hi trossos de bacallà perquè es desfà i forma part de la salseta.
Ha estat un plat ben bo, un poc diferent dels que tenim acostumats.







Comentaris
Publica un comentari a l'entrada