Peretes de Sant Joan amb mistela (conserva)

Enllaços: CULTURA POPULAR (La festa de Sant Joan als Països Catalans)





A punt de festa i amb la presència al mercat de peretes de Sant Joan, de temporada breu i cada vegada més oblidades, he volgut fer receptes amb aquest ingredient que segons les informacions que trobam, tot i que és present a tots els Països Catalans, és originari de Mallorca.


Peretes de Sant Joan al mercat de Portocolom

Aquesta recepta  tant es pot consumir acabada de preparar com després de conservada en pots de vidre. 

M'ha fet gràcia especialment perquè ens agraden molt les peres al vi i perquè d'aquestes no n'hi ha més que durant unes setmanes a l'any.

Pertany a un blog, TAP DE TAPES. L'he feta amb alguna variació.

http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2012/07/peres-de-sant-joan-al-vi-dolc.html


Ingredients:



Vint i quatre peretes de Sant Joan ben sanes
Tres quarts de litre de mistela segons la recepta del sindicat (Antiga Bodega cooperativa de Felanitx)(*)
Una branca de canyella
Una culleradeta de pebre bo amb gra


(* Aquesta recepta de mistela va sortir publicada al setmanari Felanitx. Naturalment pot ser un altre vi dolç o vi negre amb sucre)

Procediment:

Pelam les peres però hi deixam el cor i el capoll.
Les posam a bullir en una cassola amb el vi, la canyella i el pebre bo.



Han de bullir a poc foc fins que les trobam cuites i veim que el vi dolç s'ha reduït.



Les deixam refredar. Ja es poden consumir.
En el nostre cas les hem  fet per conservar-les. Però n'hem deixades unes quantes per tastar-les amb una bolla de gelat.



Les posam en un pot de vidre que farem bullir 10 minuts. 



Comentaris

Entrades populars