Peretes de Sant Joan amb mistela (conserva)
Enllaços: CULTURA POPULAR (La festa de Sant Joan als Països Catalans)
A punt de festa i amb la presència al mercat de peretes de Sant Joan, de temporada breu i cada vegada més oblidades, he volgut fer receptes amb aquest ingredient que segons les informacions que trobam, tot i que és present a tots els Països Catalans, és originari de Mallorca.
A punt de festa i amb la presència al mercat de peretes de Sant Joan, de temporada breu i cada vegada més oblidades, he volgut fer receptes amb aquest ingredient que segons les informacions que trobam, tot i que és present a tots els Països Catalans, és originari de Mallorca.
![]() |
| Peretes de Sant Joan al mercat de Portocolom |
Aquesta recepta tant es pot consumir acabada de preparar com després de conservada en pots de vidre.
M'ha fet gràcia especialment perquè ens agraden molt les peres al vi i perquè d'aquestes no n'hi ha més que durant unes setmanes a l'any.
Pertany a un blog, TAP DE TAPES. L'he feta amb alguna variació.
http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2012/07/peres-de-sant-joan-al-vi-dolc.html
Ingredients:
Vint i quatre peretes de Sant Joan ben sanes
Tres quarts de litre de mistela segons la recepta del sindicat (Antiga Bodega cooperativa de Felanitx)(*)
Una branca de canyella
Una culleradeta de pebre bo amb gra
(* Aquesta recepta de mistela va sortir publicada al setmanari Felanitx. Naturalment pot ser un altre vi dolç o vi negre amb sucre)
Procediment:
Pelam les peres però hi deixam el cor i el capoll.
Les deixam refredar. Ja es poden consumir.
En el nostre cas les hem fet per conservar-les. Però n'hem deixades unes quantes per tastar-les amb una bolla de gelat.
Les posam en un pot de vidre que farem bullir 10 minuts.







Comentaris
Publica un comentari a l'entrada