Pa i formatge al forn i cireres caramelitzades/ Albercocs amb sobrassada al forn
Enllaços: OBRES LITERÀRIES Sobre les cireres (Poema, novel·la i cançó) i sobre els albercocs
Una de les coses bones que trobam en acostar-se l'estiu és la fruita i amb ella les combinacions que tan poc ens convénen i que s'han convertit, almenys a ca nostra, en plats d'excepció, en sopars de caps de setmana.
Es tracta de pa i formatge o pa i sobrassada amb cireres o albercocs.
Per més endavant deixarem el raïm que ja és el súmmum.
1: Pa i formatge de cabra o maonès al forn i cireres caramelitzades
Feim llesques primes i petites de pa. Hi posam uns talls de formatge de cabra en unes i de maonès a les altres. Les enfornam a 180º durant uns 10 minuts.
Preparam dues cireres per llesca. Les xapam i en treim el pinyol. En una pella posam una culleradeta de sucre i uns 50 ml d'aigua i hi caramelitzam les cireres.
En esser cuit el pa hi abocam les cireres i el suc per damunt. Esperam que refredi un poc.
Feim llesques primes i petites de pa. Hi posam uns talls de formatge de cabra en unes i de maonès a les altres. Les enfornam a 180º durant uns 10 minuts.
Preparam dues cireres per llesca. Les xapam i en treim el pinyol. En una pella posam una culleradeta de sucre i uns 50 ml d'aigua i hi caramelitzam les cireres.
En esser cuit el pa hi abocam les cireres i el suc per damunt. Esperam que refredi un poc.
2: Albercocs amb sobrassada al forn
Xapam els albercocs. Els treim el pinyol i els omplim d'un tros de sobrassada. Els enfornam a 180º durant uns deu minuts.
En esser cuits hem d'esperar que refredin un poc per no cremar-nos. Caldrà una forqueteta per menjar-los si no hi volem menjar pa. L'àcid i la dolçor de l'albercoc amb la sobrassada en fan un molt bon aperitiu.
Xapam els albercocs. Els treim el pinyol i els omplim d'un tros de sobrassada. Els enfornam a 180º durant uns deu minuts.
En esser cuits hem d'esperar que refredin un poc per no cremar-nos. Caldrà una forqueteta per menjar-los si no hi volem menjar pa. L'àcid i la dolçor de l'albercoc amb la sobrassada en fan un molt bon aperitiu.








Comentaris
Publica un comentari a l'entrada