Pa i formatge al forn i cireres caramelitzades/ Albercocs amb sobrassada al forn



Una de les coses bones que trobam en acostar-se l'estiu és la fruita i amb ella les combinacions que tan poc ens convénen i que s'han convertit, almenys a ca nostra,  en plats d'excepció, en sopars de caps de setmana. 

Es tracta de pa i formatge o pa i sobrassada amb cireres o albercocs. 
Per més endavant deixarem el raïm que ja és el súmmum.

No cal recepta per posar al plat unes llesques de pa, del gust de cadascú, a ca nostra com sempre amb molta crosta i poca molla, un tall de formatge maonès, curat, o un tall de sobrassada culara o de talec, i un plat on cireres i albercocs es mesclen.

No me'n se estar, però, de preparar una menja alternativa, més sofisticada i també bona, pròpia de la temporada i d'aquests ingredients amb algunes variants que pot servir per a un sopar especial.



1: Pa i formatge de cabra o maonès al forn i cireres caramelitzades
Feim llesques primes i petites de pa. Hi posam uns talls de formatge de cabra en unes i de maonès a les altres. Les enfornam a 180º durant uns 10 minuts.



Preparam dues cireres per llesca. Les xapam i en treim el pinyol. En una pella posam una culleradeta de sucre i uns 50 ml d'aigua i hi caramelitzam les cireres.



En esser cuit el pa hi abocam les cireres i el suc per damunt. Esperam que refredi un poc.





2:  Albercocs amb sobrassada al forn
Xapam els albercocs. Els treim el pinyol i els omplim d'un tros de sobrassada. Els enfornam a 180º durant uns deu minuts. 



En esser cuits hem d'esperar que refredin un poc per no cremar-nos. Caldrà una forqueteta per menjar-los si no hi volem menjar pa. L'àcid i la dolçor de l'albercoc amb la sobrassada en fan un molt bon aperitiu.



Comentaris

Entrades populars