Albergínies farcides de rap i gambes (PC)
Sis albergínies mitjanceres
170g de gambes pelades (2'5p)
180g de rap (2p)
Una ceba
Un all
Sis xampinyons (*)
Sis xampinyons (*)
Una cullerada de julivert capolat
Dos brots de moraduix
Dos brots de moraduix
Mig pebre vermell
Tres cullerades de postres d'oli (3p)
Un ou (separat el vermell del blanc) (2'5p)
50 ml de llet semi desnatada (0'5p)
10 g de galeta picada o pa ratllat (1p)
Sal i pebre bo
(* No són imprescindibles però de vegades n'hi pos per dos motius: deixen anar aigua i ajuden a coure amb poc oli i fan el plat més consistent.)
Total de punts (11'5)
Si és un primer plat dues mitges albergínies per cap són adequades. Si és plat únic ens en podem menjar quatre mitges.
Procediment:
Rentam les albergínies i les xapam. Les posam a bullir o al vapor (*) uns 15 minuts.
(*)Bullir al vapor té dos avantatges: es mantenen els nutruients i a més no incorporen aigua de més. En el cas de les albergínies no és tan important aquest darrer punt però en el cas dels carabassons i els espinacs hi ha una gran diferència.
(*)Bullir al vapor té dos avantatges: es mantenen els nutruients i a més no incorporen aigua de més. En el cas de les albergínies no és tan important aquest darrer punt però en el cas dels carabassons i els espinacs hi ha una gran diferència.
Les treim i les deixam refredar.
Buidam les albergínies i en capolam la polpa. Col·locam les pells buidades en una rostidora o palangana de forn.
Per altra part capolam la ceba i l'all, el julivert i el loraduix, tallam els xampinyons i el pebre en trossets petits.
Començam el sofregit amb la cullerada d'oli, la ceba i el pebre a poc foc i en un wok. Quan és un poc cuit hi afegim les gambes i el peix. Ho feim coure un minut i ja hi afegim l'albergínia i després els xampinyons, el julivert i el moraduix. Ho remenam i ho salpebram. Ho deixam coure uns minuts. Apagam el foc. Esperam que refredi un poc.
Encenem el forn a 175º.
Omplim les barquetes d'albergínia.
Pujam el blanc d'ou amb una forqueta i en posam un poc damunt cada meitat. Hi repartim la galeta picada amb un colador fi perquè no sigui una capa grixada i pressionam un poc damunt cada meitat perquè quedi compacte i humit.
Ho acabam amb un raig d'oli damunt.
Enfornam la rostidora. Hi ha d'estar uns 30 o 40 minuts. Els darrers cinc minuts les gratinam.










Comentaris
Publica un comentari a l'entrada