Llenties fredes (o Ensalada de llenties)
Per a qualcú no deu suposar cap novetat, per a nosaltres que sempre menjam les llenties cuinades sí.
Com que estam confinats amb gent jove, per gran sort i tot i que ens en falta un, alternam els menjars que tenim més acostumats amb alguna suggerència de les seves.
Com que estam confinats amb gent jove, per gran sort i tot i que ens en falta un, alternam els menjars que tenim més acostumats amb alguna suggerència de les seves.
Així són aquestes llenties. Bones de fer i la suma d'ingredients que tenim sense haver d'anar a comprar. Això vol dir que poden canviar segons l'ocasió, segons la temporada i segons el rebost, com qualsevol altra ensalada.
LA RECEPTA
(des del confinament)
Ingredients:
400 g de llenties cuites
Un tros de ceba
Un pastanagó
Una carxofa
Una tomàtiga
Un parell de fulles d'enciam
Dotze olives farcides
Dos filets d'anxoves
Vinagreta:
Quatre cullerades d'oli
Una cullerada de vinagre (normal)
Sal, pebre
Una culleradeta de mel
Una culleradeta de mostassa
Procediment:
Preparam les llenties. Ben colades si són de conserva i passades per aigua bona.
Tallam tots els ingredients, netejats abans, en trossos petits.
Reunim tots els ingredients en una palangana de servir.
Preparam la vinagreta remenant-la fins que s'ha fet una salsa homogènia.
No tremparem l'ensalada fins al moment de servir-la.
És realment bona i passarà a ser un plat acostumat de la nostra cuina de llegums.
És realment bona i passarà a ser un plat acostumat de la nostra cuina de llegums.




De casualitat acab d,arribar a aquest blog. Un 10. Sense pretensions irrealitzablea i realment útil per a un novell a ma cuina com. Les referèncieslèxico-literàries són una aportació extraordinària. Gran troballa.
ResponEliminaMoltes gràcies. És un entreteniment per aprendre'n.
Elimina